Top
  >  Familie   >  11-jarig meisje leert lopen dankzij haar hond

meisje lopen  hond
Honden worden vaak onze beste vriend genoemd en voor Bella Burton gaat dat zeker op. Het 11-jarige meisje heeft leren lopen dankzij haar hond George.

De Amerikaanse Bella werd geboren met het syndroom van Morquio, een zeldzame stofwisselingsziekte waardoor ze nauwelijks kan lopen. Het meisje volgde verschillende therapieën en werd diverse keren geopereerd, maar helaas zonder veel resultaat. Want om zich te verplaatsen had Bella nog altijd krukken of een rolstoel nodig.

Dat veranderde echter allemaal toen haar ouders vorig jaar de Duitse dog George adopteerden. Dankzij de hulphond kan het meisje eindelijk lopen. Ze steunt op hem als op een kruk. Naast bewegingsvrijheid geeft hij haar ook nog eens meer zelfvertrouwen. Voordat ze George kende durfde Bella niet naar de speeltuin of het winkelcentrum, maar door de hond is ze een stuk sterker geworden.

Bella George
Rachel, de moeder van Bella, is enorm blij met George. “Ravotten in de speeltuin of gaan winkelen, ze doet het nu allemaal. Een trouwere hond konden we niet vinden. Hij weegt 60 kilo, zij slechts 20. Toch voelt ze zich enorm op haar gemak bij hem, hij doet alles wat ze zegt”, laat ze weten aan ABC News.

Foto’s: Bella and George