Top
  >  Familie   >  11-jarige gaat liever dood dan dat zij uitgehuwelijkt wordt

kind uitgehuwelijkt yemen
Er is een filmpje verschenen van een 11-jarig meisje uit Jemen dat weggelopen is bij haar ouders, die haar willen uithuwelijken. Ze zegt dat ze liever dood gaat, dan uitgehuwelijkt wordt.

De 11-jarige Nada al-Ahdal uit Jemen komt uit een familie van 8 en toen zij 3 jaar oud was, is ze bij haar oom Abdel Salam al-Ahdal gaan wonen. Toen ze 10 jaar was, vroeg een rijke man uit Saoedi-Arabië haar ouders om haar hand. Volgens de wetgeving van het land kunnen haar ouders haar uithuwelijken en hiervoor kunnen zij een grote som geld krijgen van de bruidegom.

Nada draagt geel sluier, zingt en leeft niet volgens de strenge eisen van de moslims in Jemen en Saoedi-Arabië. Om haar te beschermen nam haar oom contact op met de man die haar ten huwelijk vroeg en legde uit dat Nada geen goede vrouw voor hem zou zijn, gezien haar levensstijl.

Na dit gesprek wilde de man niet meer met haar trouwen en haar ouders waren boos omdat ze nu naar hun geld konden fluiten. Maanden later vroegen haar ouders aan haar oom of hun dochter tijdens de Ramadan een paar weken terug kon naar hun. Het meisje ging naar haar ouders en haar oom hoorde niets meer van haar. Wat bleek, haar ouders waren bezig haar uit te huwelijken aan een andere man!

Nada vluchtte naar haar oom en nam het volgende filmpje op, waarin ze aangeeft liever dood te gaan dan uitgehuwelijkt te worden.

https://www.youtube.com/watch?v=-J7_TKgw1To

Haar oom diende een klacht in bij de kinderbescherming en Nada woont inmiddels weer bij haar oom. In Jemen mag je een 11-jarig kind uithuwelijken, maar niet tegen haar zin in.

Echtheid van het verhaal

Het is niet mogelijk om de echtheid van dit verhaal te controleren. De bron MEMRI is een Amerikaanse organisatie opgericht door leden van de Israëlische inlichtingendienst. MEMRI heeft heel veel controversiële artikelen die soms niet waar blijken te zijn.