Top
  >  Familie   >  12-jarig Nederlands meisje bevallen
d


Beviel een paar weken geleden nog een 63-jarige vrouw, nu is het andere uiterste gebeurd. Er is namelijk een 12-jarig meisje uit Groningen bevallen van een dochter. Het meisje zou zelf niet hebben geweten dat ze zwanger was.

Het 12-jarige meisje was met haar klasgenoten op schoolreisje toen ze opeens erge buikkrampen kreeg. Ambulancepersoneel werd gealarmeerd en zij hebben het meisje dan ook geholpen met de bevalling. Het jonge meisje zou zelf niet hebben geweten dat ze zwanger was. Ook haar ouders hadden niet verwacht zo vroeg al grootouders te worden.

Het meisje en haar pasgeboren dochter liggen nog in het ziekenhuis. Ik kan me voorstellen dat het voor zo’n jong meisje nog lastiger is om te bevallen, maar moeder en dochter maken het goed. Het meisje en haar familie worden geholpen door hulpinstanties en een aangestelde voogd zal helpen met ze zorg voor de baby.

De vraag die als eerste op komt is natuurlijk wie de vader van de baby is, maar dit is nog onbekend. Het zou voor de basisschoolleerlinge en haar ouders nog onduidelijk zijn hoe zij zwanger is geraakt.