Top
  >  Relatie   >  12 signalen dat je man tegen je liegt


Waarom mannen liegen? Geen idee, maar helaas doen ze het wel. Daarom vind je hieronder 12 vaak voorkomende signalen waaruit blijkt dat hij liegt.

Natuurlijk jokken we allemaal weleens wat. Als je je partner een keertje betrapt op een leugen, hoef je niet meteen van het ergste uit te gaan. Het kan natuurlijk best dat hij iets aan het voorbereiden is en dat jij dat absoluut niet mag weten. Maar als je er echt van overtuigd bent dat er iets niet klopt en jij hem steeds vaker betrapt op een leugen, ga dan van je eigen gevoel uit en geloof die mooie praatjes van hem niet! De volgende 12 signalen kunnen er op duiden dat je man tegen je liegt.

 1. Hij heeft een antwoord op alles
  Als je hem betrapt op wat jij denkt dat een leugen is, dan heeft hij altijd een antwoord op jouw verdenking. Als dit vaak voorkomt is de kans groot dat hij tegen je liegt.
 2. Hij aarzelt altijd voordat hij antwoord
  Als hij altijd een paar seconde wacht voordat hij antwoord geeft op jouw vraag, dan liegt hij waarschijnlijk tegen je. Hij heeft deze tijd namelijk even nodig om een ander antwoord te verzinnen.
 3. Hij is gespannen
  Als hij geen oogcontact maakt, met zijn voet zit te tikken, met zijn haar speelt of te gespannen is als jij hem iets vraagt, dan kan het zijn dat hij niet eerlijk tegen je is. Dit soort zenuwtrekjes betekenen immers vaak aan dat iemand liegt.
 4. Hij moet met zijn vrienden overleggen
  Als je aan hem vraagt waar hij gisteravond was en vervolgens belt hij een vriend om zijn verhaal kloppend te krijgen voordat hij jou antwoord geeft, dan is het zo goed als zeker dat hij liegt.
 5. Hij praat vaak over zijn vriend die liegt tegen zijn vrouw
  Als hij een vriend heeft die vaak tegen zijn vrouw liegt en jouw partner moet daarom lachen. Dan kan het zijn dat hij denkt dat, dat grappig is waardoor hij het misschien ook gaat proberen. Het kan ook zijn dat hij doet alsof hij een liegende vriend heeft, terwijl hijzelf eigenlijk de echte leugenaar is.
 6. Hij gedraagt zich schuldig
  Als hij zich schuldig gedraagt, dan heeft hij waarschijnlijk iets fouts gedaan. Als jij hem vraagt wat er aan de hand is, is de kans groot dat hij zegt dat er absoluut niets is. Het kan ook zijn dat hij je afsnauwt en je vervolgens probeert te ontlopen.
 7. Hij protesteert te veel
  Als je hem betrapt op een leugen en hij blijft daarna bij hoog en bij laag volhouden dat hij onschuldig is en dat jij het fout hebt, dan kan het zijn dat hij liegt. Als hij namelijk niet zou liegen dan zou hij zich hierover ook niet zo druk maken, zeker niet als het om zoiets kleins gaat als hijzelf beweert.
 8. Hij beschuldigt jou van liegen
  Als je jouw man betrapt op iets wat niet klopt en hij doet daarna als of jij niet helemaal goed bij je hoofd bent of hij zegt zelfs dat jij degene bent die liegt, dan is er echt iets goed mis. Sommige mannen die vreemd gaan, wijzen namelijk graag met een beschuldigende vinger naar jou, zodat het lijkt alsof jij jullie relatie omzeep hebt geholpen in plaats van hij.
 9. Hij liegt tegen andere mensen
  Als je partner vaak liegt tegen zijn ouders, zijn vrienden of zijn baas, dan is dit normaal voor hem geworden. Hierdoor zal hij ook makkelijker tegen jou liegen.
 10. Hij liegt over kleine dingen
  Wanneer je man vaak jokt over kleine dingen, zoals het opeten van jou favoriete chocolade, dan bestaat de kans dat hij ook liegt over grote dingen. Zoals waarom hij bijvoorbeeld zaterdagavond niet kwam opdagen, terwijl hij met jou had afgesproken om uit eten te gaan.
 11. Je krijgt altijd zijn voicemail
  Als je 9 van de 10 keer dat jij hem belt zijn voicemail krijgt, dan verbergt hij waarschijnlijk iets voor je. Hij neemt zijn telefoon dan niet op uit angst dat jij een moeilijke vraag stelt en er zo achter komt dat hij liegt.
 12. Andere zeggen dat hij liegt
  Al zijn vrienden je hebben verteld dat hij altijd loog tegen zijn ex-vriendin of erger nog zij heeft het je verteld, dan moet je hem niet altijd blindelings geloven. Wees voorzichtig, want als iemand vaak liegt is dit moeilijk af te leren.