Top
  >  Relatie   >  16 jaar celstraf voor zwavelzuur verminking


De rechtbank van Zoetermeer heeft vandaag de 39-jarige Regillio K., die zijn ex-vriendin heeft verminkt met zwavelzuur, een celstraf van 16 jaar opgelegd. De man is veroordeeld voor poging tot moord, vrijheidsberoving en mishandeling.

De man heeft vorig jaar augustus zijn ex-vriendin overgoten met een halve liter zwavelzuur. Volgens de rechter was er voldoende bewijs om hem 16 jaar celstraf te geven voor de verminking. De dader krijgt voor zijn vreselijke daad ook nog tbs, dwangverpleging en een flinke boete opgelegd. Regillio K. moet 112.000 euro voor materiële schade en 150.000 euro voor immateriële schade betalen.

De verminking gebeurde voor de ogen van het 3-jarige dochtertje van het slachtoffer. De vrouw heeft fysiek en geestelijk onherstelbare schade opgelopen. De ex-vriendin is in maatschappelijk en sociaal opzicht vermoord door haar verminkte gezicht, zei de rechter tijdens de zitting. Het slachtoffer heeft ondragelijke pijn, 20 operaties achter de rug en 2 keer een hardstilstand gehad. Door alle pijn en tegenslagen, heeft de vrouw zelfs euthanasie overwogen.

Relatie met zus

K. zegt dat hij alleen de handen van het slachtoffer had willen verminken. Hij wilde op die manier van haar beheksing afkomen. De rechter vindt dit verhaal echter ongeloofwaardig. De dader had namelijk ook een relatie met de zus van het slachtoffer aan wie hij beloofd had ‘dingen te gaan regelen.’