Top
  >  Familie   >  2-jarig meisje overlijdt na straf door vader

2-jarig meisje overlijdt straf vader
Een 2-jarig meisje uit Oostenrijk is overleden nadat haar vader haar voor straf onder een bloedhete douche had gezet. Leonie vocht 2 weken lang voor haar leven, maar overleefde de brandwonden niet.

De 26-jarige vader, uit de stad Wenen, zette het meisje onder de douche omdat ze stout was geweest. De man vertelde eerste aan de politie dat het ging om een ongeluk. Later biechtte hij op dat hij zijn dochter voor straf onder de douche had gezet. Hij wilde haar onder een koud douche zetten, maar had niet door dat het water zo heeft was.

Pas nadat Leonie urenlang gehuild had van de pijn en toen de ouders blaren op haar rug zagen besloten ze om in te grijpen. Haar vader bracht haar naar het ziekenhuis. Volgens hem heeft daar echter wel een dag tussen gezeten. De doktoren kunnen niet begrijpen dat de ouders de ernst van de situatie niet inzagen en pas zo laat ingrepen.

In kunstmatige coma door brandwonden

Het kind kwam op de intensive care terecht. De brandwonden op haar rug waren zo ernstig dat de artsen haar in een kunstmatige coma brachten. Grote stukken huid waren kapot en dat taste haar organen aan. 2 weken lang vocht Leonie voor haar leven, maar uiteindelijk overleed ze aan orgaanfalen.

De ouders hebben nog 2 andere kinderen, een baby en een zoontje van 7. Zij mogen bij hun moeder blijven, omdat experts vaststelden dat de levens van de kinderen niet in gevaar zijn omdat er geen sporen van mishandeling zijn gevonden. Wel mag de vader voorlopig geen contact opnemen met zijn gezin, meldt The Local.