Top
  >  Relatie   >  2 uur per dag met vibrator spelen is gevaarlijk


Vrouwen die 2 uur per dag met hun vibrator spelen opgelet. Dit is namelijk gevaarlijk en kan lever- en nierproblemen veroorzaken.

Sekspeeltjes zoals vibrators en dildo’s kunnen volgens een onderzoek van de nieuwe Voedsel (nVWA) en Warenautoriteit gevaarlijk zijn bij intensief gebruik. Als de apparaten 2 uur per dag en minimaal 5 dagen achter elkaar gebruikt worden kan dit schaden aan de nieren en lever en veroorzaken.

Dit is het geval bij seksspeeltjes die gemaakt zijn van PVC. Deze kunststof bevat weekmakers en die kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Daarom is het ook verboden om van deze soort PVC kinderspeelgoed te maken.

Geen verbod

Toch vindt de nVWA het niet nodig om het gebruik van PVC in seksspeeltjes te verbieden. Volgens de instantie is het niet mogelijk om te voorkomen dat kinderen speeltjes voordurend in hun mond stoppen. Iets wat niet opgaat voor vibrators en dildo’s. Daarnaast verwacht het nVWA ook niet dat deze apparaten dagelijks langer dan 2 uur worden gebruikt. Hierdoor zien zij geen noodzaak om de seksspeeltjes van de markt te halen.

Wel is er aan minister Schippers van Volksgezondheid geadviseerd om te kijken of het mogelijk is om waarschuwingen op de verpakkingen van seksspeeltjes te zetten. De fabrikant zou dan moeten vermelden van welke stoffen het apparaat is gemaakt en welke gevaren hiermee gepaard gaan. Hierdoor kunnen kopers gemakkelijker kiezen voor een seksspeeltje dat gemaakt is van een veilige kunststof.