Top
  >  Familie   >  3 dagen oude baby kan zichzelf al de fles geven

Baby zelf fles geven
Normaal gesproken kunnen baby’s hun fles zelf vasthouden als ze zo’n 7 maanden oud zijn. De kleine Amara is alleen een opvallende uitzondering op deze regel. Het meisje kon toen ze 3 dagen oud was al zelf haar fles vasthouden en zelfstandig drinken.

Op 3 augustus werd Amara geboren in het Britse Essex. Toen de baby slechts 72 uur oud was, had ze honger en nam ze het heft in eigen handen. Met haar kleine handjes greep ze volgens haar moeder, Onyi Chiedozie, naar haar fles en bracht ze deze zelfstandig naar haar mond. Inmiddels is de baby 3 weken oud en geeft ze zichzelf regelmatig de fles en als ze genoeg heeft schuift ze het weer opzij.

Onyi, die borstvoeding combineert met flessenvoeding, was net als de verpleegsters erg verbaasd over de actie van haar dochter. “Op een bepaald moment was ze aan het huilen omdat ze honger had en toen we haar aan het voeden waren, pakte ze de fles zelf vast. Ik denk dat ze gewoon heel veel kracht heeft. Alleen weet ik niet waarom, want ze was niet bijzonder zwaar bij de geboorte”, laat de 20-jarige moeder weten aan de Daily mail.