Top
  >  Familie   >  3-jarige Emma uit Friesland heeft niet genoeg geld voor operatie

Emma Stichting Hart Voor Emma
De 3-jarige Emma uit Friesland lijdt aan neuroblastoomkanker en heeft niet genoeg geld voor haar operatie. Voor de behandeling van de peuter is maar liefst 200.000 euro nodig.

Emma woont samen met haar moeder Greetje, vader Henk en haar 5-jarige broertje Lars in het Friese Sint Jacobiparochie. Vorig jaar april zagen haar ouders dat de kleine meid opeens niet meer zo goed kon lopen en namen haar mee naar de dokter. In het ziekenhuis werd vastgesteld dat de peuter een tumor, vanuit haar ruggenmerg naar haar rechter long, had. Emma had neuroblastoom stadium 3, een zeldzame vorm van kinderkanker.

Chemotherapie en operatie

Na chemotherapie werd de peuter in augustus geopereerd. Zo’n 95 procent van de tumor werd verwijderd, maar helaas toonden scans aan dat er nog restcellen waren. Afgelopen december kregen de ouders van Emma slecht nieuws, de tumor was weer gaan groeien.

Om de kleine Emma te redden zijn een stamceltransplantatie, bestralingen en een nieuwe chemokuur nodig. Voor immunotherapie in de Verenigde Staten komt het meisje niet in aanmerking omdat het om kinderkanker stadium 3 en niet 4 gaat. Wel is er een benadeling in Greifswald in Duitsland mogelijk. De gehele procedure gaat volgens de stichting Hart voor Emma 200.000 euro kosten.

Help Emma!

Ondanks haar ziekte staat Emma in Sint Jacobiparochie bekend als een vrolijk kind. Inwoners van het dorp doen dan ook van alles om het geld voor de behandeling bij elkaar te krijgen. Zo wordt er een sponsorloop gehouden, statiegeldflessen ingezameld, suikerbrood verkocht en een benefietconcert georganiseerd.

Sinds januari is er ongeveer 70.000 euro opgehaald voor Emma. Om het streefbedrag van 200.000 euro te halen kan de 3-jarige peuter alleen nog wel wat hulp gebruiken. Op de website van de stichting Hart voor Emma kun je vinden hoe je het meisje hierbij kunt helpen.

Foto via Stichting Hart voor Emma