Top
  >  Familie   >  36-jarige vrouw bevalt van 2 tweelingen

36-jarige-vrouw-bevalt-van-2-tweelingen
In Texas heeft een bijzondere situatie plaatsgevonden. Afgelopen donderdag is daar een 36-jarige vrouw bevallen van 2 eeneiige tweelingen.

De kersverse moeder dacht na 10 weken dat ze van 1 tweeling in verwachting was, maar de dokter ontdekte later toch nog een aantal andere hartslagen. Toen bleek dat er wel 4 kinderen in aantocht waren. Vorige week was het eindelijk zo ver, de 36-jarige vrouw beviel van de 2 eeneiige tweelingen. Deze zwangerschap is buitengewoon want de kans hierop is ongeveer 1 op 70 miljoen.

Volgens The Woman’s Hospital in Houston zagen de jongetjes na 31 weken hun levenslicht via een keizersnede. De tweeling die als eerste in de armen werd gesloten kreeg de namen Ace en Blaine. Na 1 minuut kwamen de opvolgende broertjes ter wereld en die heten Cash en Dylan. De vrouw liet in een persverklaring weten: “Toen we hun namen gaven, probeerden we de letters A, B, C en D te volgen”. Daarnaast maakte zij duidelijk: “De zwangerschap was gepland, ik denk dat we alleen net iets te succesvol waren”.

Natuurlijke wijze

Het echtpaar beweert dat het proces op een natuurlijke wijze tot stand is gekomen en dat er geen vruchtbaarheidsmedicijnen zijn gebruikt. De vader van het gezin is verder blij maar zegt dat de grote uitbreiding niet genoeg is, hij wil nog steeds graag een dochter.