Top
  >  Familie   >  4-jarig meisje redt leven van zwangere moeder

meisje redt leven van zwangere moeder
Calise Manning is een kleine heldin! Het 4-jarige meisje heeft het leven van haar zwangere moeder en dat van haar broertje gered.

Calise, uit de Amerikaanse staat Michigan, wist pressies wat ze moest doen toen haar hoogzwangere moeder een epileptische aanval kreeg. Het meisje belde het alarmnummer, terwijl haar mama lag te trillen op de grond. Ondanks dat ze pas 4 jaar is, kon ze de telefoniste precies uitleggen wat er aan de hand was. “Mijn mama ligt te schudden en de baby komt. Ze is heel erg zwanger en ze krijgt een jongen en ze heeft echt hulp nodig”, zei het meisje.

Leven van moeder en baby broertje gered

Toen de ambulance arriveerde werd moeder Centerria Manning direct naar het ziekenhuis gebracht. Daar beviel de 9 maanden zwangere vrouw van een zoontje. Het jongetje is kerngezond en heeft de naam TJ gekregen.

Volgens de medewerkers van het alarmnummer bleef het meisje ondanks de moeilijke situatie erom kalm en heeft ze het leven van haar moeder en broertje gered. Centerria is dan ook heel erg trots op Calise. “We hadden dit geoefend omdat ik epilepsie heb. Ik heb haar ons adres geleerd, en mijn volledige naam en zo, en hoe ze 911 kon bellen”, laat de moeder weten aan CNN.