Top
  >  Algemeen   >  5-jarig jongetje doodgeslagen om spraakproblemen


Een kleuter is in Philadelphia op een tragische wijze overleden. Het 5-jarige jongetje werd namelijk door zijn stiefvader doodgeslagen omdat hij last had van spraakproblemen.

Dashawn Harris had grote moeite met het uitspreken van bepaalde klanken. Dit probleem heeft hem volgens de Amerikaanse website Philly dan ook zijn leven gekost. Het gruwelijke voorval vond plaats onder de ogen van zijn moeder. Zij gaf het slachtoffertje thuis les, maar irriteerde zich vreselijk aan de onwetendheid van haar kind en gaf hem daarom telkens een klap met een broekriem. Volgens het politierapport kon haar vriend er uiteindelijk niet meer tegen en sloeg het 5-jarig jongetje dood vanwege zijn spraakproblemen.

De daad kwam aan het licht omdat het stel zelf de politie belde. Toen agenten eenmaal arriveerde troffen zij het levenloze lichaampje aan die vol zat met kneuzingen en brandwonden van sigaretten. Het koppel beweerde dat Dashawn net van zijn fiets was gevallen. Om het tijdstip van overlijden te verbloemen, hadden zij ook nog geprobeerd het jongetje op te warmen met een haardroger.