Top
  >  Familie   >  5 tips om sneller zwanger te worden
o


De meeste vrouwen willen ooit in hun leven moeder worden, maar als het juiste moment dan eindelijk is aangebroken wilt zwanger worden niet altijd lukken. Daarom vind je hieronder 5 tips om zwanger te worden.

De gemiddelde leeftijd waarop vrouwen in Nederland hun eerste kindje krijgen ligt op 29 jaar. Op zich is dit een mooie leeftijd om kinderen te krijgen, alleen neemt de kans om zwanger te raken na je dertigste wel steeds meer af. Het kan daarom verstandig zijn om wat verbeteringen in je levensstijl aan te brengen. Met de onderstaande tips vergroot je namelijk de kans om sneller zwanger te worden, maar ook de kans op een probleemloze zwangerschap.

Vermijd stress
Probeer stress zoveel mogelijk te voormijden. Stress kan namelijk je menstruatiecyclus in de war schoppen waardoor een eisprong kan uitblijven. Schiet ook niet gelijk in de stress als het wat langer duurt om zwanger te raken. Het is immers helemaal niet vreemd om er een jaar over te doen.

Let op je gewicht
Zowel een te laag als een te hoog gewicht heeft invloed op je vruchtbaarheid. Als je aan ondergewicht leidt kun je niet zwanger worden totdat je op een gezond gewicht zit. Maar ook overgewicht is niet goed. Dit kan namelijk zorgen voor complicaties.

Ook is het niet verstandig om tijdens je zwangerschap te lijnen, omdat dit schandelijk kan zijn voor de baby. Zorg daarom dat je voor je zwangerschap een gezond gewicht hebt. Daarnaast hebben sommige etenswaren ook invloed op zwanger worden. Zo kunnen volkerenproducten, eiwitten, tofu en bonen een handje helpen en werken te veel transvetten, witbrood en aardappelen juist tegen.

Kies voor water
Cafeïne vermindert de vruchtbaarheid. Probeer daarom maximaal maar 3 kopen koffie per dag te drinken. Ook het drinken van cola is niet aan te raden. Neem in plaats van koffie en cola liever water.
Wees daarnaast matig met alcohol. Door het drinken van alcohol verhoog je namelijk de kans op een miskraam, zelfs als je nog niet zwanger bent. Ook kan alcohol ervoor zorgen dat je eisprong uitblijft en overmatig alcohol gebruik kan leiden tot onvruchtbaarheid. Hoe ongezellig het misschien ook klinkt, je kunt alcohol al voor je zwangerschap het besten mijden.

Stop met roken
Roken is nooit gezond, maar al helmaal niet als je probeert om zwanger te raken. Als je rookt is de kans groot dat je moeilijker in verwachting raakt. Ook kan roken ervoor zorgen dat je onruchtbaar wordt en als je boven de dertig jaar bent neemt dit alleen maar toe. Stop daarom zo snel mogelijk met roken, hoe eerder hoe beter en hoe groter de kans is dat je na de geboorte niet meer snakt naar een sigaret.

Neem niet te veel vitamine A
Pas op met het gebruik van vitamine A. Deze vitamine stapelt zich namelijk op in je lichaam en te veel kan schandelijk zijn voor je ongeboren baby. Als je zwanger bent moet je ongeveer 1000 microgram vitamine A per dag binnenkrijgen. Vitamine A zit in melkproducten, boter, groeten, fruit, vis, lever, maar ook in gezichtscrèmes.