Top
  >  Relatie   >  5 verschillende types vriendinnen


De vriendinnen die je hebt zijn waarschijnlijk allemaal verschillend, met de een doe je dan ook heel andere dingen dan met de andere. Zo ga je met een bepaalde vriendin vaak naar de film, met een ander ga je elke week sporten en met een derde kun je uren kletsen. Kortom je hebt verschillende types vriendinnen.

Dat je vriendinnen niet allemaal op elkaar lijken is heel normaal. Door deze verschillen zijn ze een soort van aanvulling op jou, omdat je met elke vriendin andere momenten van je leven doorbrengt. Zo zijn er 5 verschillende types waarin je vriendinnen te verdelen zijn.

De vriendin die lijkt op jou
Deze vriendin zit in dezelfde fase van haar leven als jij en maakt dezelfde dingen mee als jij. Als jij kinderen hebt dan heeft zij ze ook, misschien zijn ze wel even oud. Dit zorgt ervoor dat jullie mooie momenten, ervaringen en problemen van je kinderen met elkaar kunnen bespreken. Maar het kan ook zijn dat jullie twee eigenlijk de enige zijn die een beetje buiten de boot vallen binnen de vriendinnengroep, doordat jullie de enige zijn die nog geen relatie hebben. Hierdoor zijn jullie wel elkaars steun en toeverlaat, zo gaan jullie met elkaar winkelen, uit eten of lekker stappen. En er is eigenlijk geen andere vriendin dan zij die beter snapt dat ze jou niet moet storen ’s ochtends in het weekend, omdat je dan je roes nog ligt uit te slapen net als zij.

De adviserende vriendin
Eigenlijk heeft iedere vrouw wel een vriendin bij wie ze aanklopt voor goede raad. Zo vraag je haar advies voor het geven van een uitgebreid diner voor een groep mensen, is ze je reddende engel in nood als je een vlek hebt in je favoriete trui en weet zij wel een mannetje die jou vaatwasmachine kan stoppen van overstromen. Deze vriendin is eigenlijk een wandelende encyclopedie, die je altijd kan raadplegen. Wees dan ook zuinig op haar, want ze is niet te vervangen.

De wilde vriendin
Aan de andere kant heb je waarschijnlijk ook een wilde vriendin, à la Samantha uit Sex and the City. Zij is altijd wel in voor een avontuur of ondeugende onderneming. Met haar zet je bijvoorbeeld die tatoeage, waarvoor je steeds de moed niet had. Of je gaat spontaan met haar op vakantie naar een avontuurlijke en wilde bestemming. Met deze vriendin is niks onmogelijk, want ze is overal wel voor in. Er is ook niets wat haar zal shockeren, aangezien ze zowat alles al gedaan en gezien heeft. Je weet hierdoor dat gewoon eerlijk tegen haar kunt zijn, omdat ze je niet zal veroordelen.

De carrière vriendin
Je kunt het waarschijnlijk al raden, deze vriendin heeft haar carrière constant in haar hoofd. Zij is degene die verstand heeft van de zakenwereld en is een bron van inspiratie voor jou. Ze is dan ook vaak bezig met haar werk en de meeste van jullie gesprekken gaan daarover. Ze weet je ook altijd te helpen, als jij even niet meer weet welke kant je op wilt met je werk. Ze geeft je adviezen over het maken van een perfecte CV, het zoeken van de juiste hypotheek of beleggingen. En met geen andere vriendin kun je zo ontspannen na het werk, onder het genot van een heerlijk wijntje of cocktail.

De jeugdvriendin
Als laatste, maar zeker niet de minst belangrijkste heb je de jeugdvriendin. Je kent haar al toen jullie nog kleine meisjes waren en zijn samen opgegroeid. Je hebt met haar de pubertijd doorstaan, eerste vriendjes meegemaakt en alle schoolfeestjes afgedanst. Doordat jullie elkaar al jaren kennen, kunnen jullie niets geheim houden voor elkaar. Ze kent je door en door, weet wat je dromen zijn en steunt je in alles wat je doet, ook al denkt ze het soms beter te weten dan jij.

Misschien heb je je vriendinnen wel herkend in de hierboven beschreven types, of weet je nu wat voor vriendin je zelf bent. Het belangrijkste is eigenlijk dat je je vriendinnen waardeert en koestert. Een beetje plezier en onvoorwaardelijke steun van vriendinnen, heeft iedere vrouw namelijk nodig.