Top
  >  Familie   >  6-jarige stapt in verkeerde trein en vindt na 37 jaar haar ouders terug

6-jarige stapt in verkeerde trein
De Chinese Jiang Ai-wu was pas 6 jaar oud toen ze in 1977 de vereerde trein pakte. Door deze misstap verdwaalde het meisje. Nu 37 jaar later is de vrouw herenigd met haar ouders.

Jiang Ai-wu, uit de Chinese provincie Hunan, stapte als kind in de verkeerde trein en kwam helemaal niet terecht waar ze moest zijn. Toen ze probeerde thuis te komen nam ze nog een aantal verkeerde treinen. Uiteindelijk kwam ze ongeveer 724 kilometer verderop in Xuzhou terecht. Het 6-jarige meisje belande bij de autoriteiten. Omdat ze haar huisadres niet wist, werd ze in een tehuis geplaatst.

De ouders van Jiang waren doodongerust toen hun dochter niet thuiskwam. Ze gingen naar de politie, doorzochten de hele stad en zijn op elk station in de duurt wezen kijken. Helaas konden ze hun kind nergens vinden, meldt de Daily Mail.

Hereniging tussen dochter en ouders

Ai-wu wilde altijd naar huis, maar omdat ze nog zo jong was wist ze niet hoe ze haar ouders kon vinden. De inmiddels 43-jarige vrouw bouwde haar eigen leven op en kreeg een kind. Haar dochter Mei is degene die op zoek is gegaan naar haar opa en oma. Via een website voor vermiste personen kwam ze na een jaar haar grootouders op het spoor. Ze ontdekte dat de ouders van haar moeder waren verhuisd naar een andere provincie.

Zowel Jiang als haar ouders zijn dolblij dat ze elkaar weer hebben gevonden.”Ik kon mijn oren niet geloven toen ik een telefoontje kreeg met de vraag of ik ooit mijn dochter was kwijtgeraakt. Toen kwam mijn kleine Ai-wu aan de telefoon en het was alsof ze nooit was weggeweest”, laat de 70-jarige moeder weten.