Top
  >  Familie   >  6-jarige tweeling die na geboorte werd gescheiden ziet elkaar voor het eerst

tweeling ziet elkaar voor het eerst
Mia en Alexandra zijn een eeneiige tweeling en werden snel na hun geboorte van elkaar geschieden. Als de meisjes 6 jaar zijn, mogen ze elkaar voor de eerste keer zien. Het moment dat ze elkaar na al die jaren eindelijk in de armen kunnen sluiten is hartverwarmend.

In 2003 worden de Chinese Mia en Alexandra gevonden in een kartonnen doos. De tweeling komt in een kindertehuis terecht en worden geadopteerd. Mia komt terecht bij een gezin in het Amerikaanse Sacramento en Alexandra bij een familie in een klein dorpje in Noorwegen.

Precies hetzelfde

Door allerlei omstandigheden ontmoeten de adoptieouders elkaar in China. Het valt hun direct op dat de meisjes erg op elkaar lijken, maar het weeshuis ontkent dat de baby’s zusjes zijn. De ouders besluiten om toch een DNA-onderzoek te doen en daaruit blijkt dat het gaat om een eeneiige tweeling.

De kinderen zijn vanaf het begin af aan van elkaars bestaan op de hoogte. Hun ouders hebben wel met elkaar afgesproken dat de zusjes elkaar pas mogen ontmoeten als ze 6 jaar zijn, zodat de herinnering kan blijven. Mia groeit op in het drukke Sacramento en doet aan jazzballet, voetbal en speelt viool. Alexandra woont in een rustig dorpje aan de Noorse fjordenkust tussen de paarden en tractoren.

Als de tweeling 6 jaar oud is mogen ze elkaar voor het eerst ontmoeten. Alexandra komt met haar familie naar de Verenigde Staten. Ondanks de taalbarrière is er direct een magische verbondenheid tussen de meisjes. Hun houding en motoriek zijn identiek en ze blijken in werkelijk alles op elkaar te lijken. Het lijkt er dan ook op alsof de meisjes als magneten naar elkaar toe getrokken worden.

Documentaire over ontmoeting

Over Mia en Alexandra is een documentaire gemaakt genaamd Twin Sisters. In de video hieronder kun je de eerste ontmoeting tussen de zusjes bekijken.

https://youtu.be/r90eG2G0lsY?t=5m48s