Top
  >  Familie   >  Leuke dingen om met kinderen zomers te doen
o


De zomer is er en dat houdt in dat de kinderen vakantie hebben. Daarom vind je hier 6 leuke dingen om met kinderen in de zomer te doen.

De zomervakantie is een fijn tijd voor kinderen. Maar omdat de vakantieperiode soms wat lang duurt, kunnen kinderen zich ook snel gaan vervelen. Als je de woorden “mama ik verveel me” liever niet wilt horen, probeer dan eens een aantal van de volgende leuke dingen om met kinderen te doen uit.

1. Spelen met water
Kinderen zij dol op water ongeacht hun leeftijd. Zet daarom een klein waterpark met bijvoorbeeld een zwembadje, tuinsproeier en glijbaan op in je tuin. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een watergevecht met ballonnen of waterpistolen.

2. Buiten theater
Verzamel een groepje kinderen en laat ze een toneelstuk voorbereiden. Zet een buiten podium op en nodig de ouders uit om naar het stuk te komen kijken.

3. Tuinieren
Koop een schepje, hark en wat zaadjes en plant deze samen met je kinderen. Hierna kunnen jullie kijken hoe de plantjes groeien en als je groente hebt geplant kun je deze misschien na een tijdje zelfs wel opeten.

4. Kunsttentoonstelling
Nodig alle kinderen uit de buurt uit en vraag ze om een tekening of ander zelfgemaakt kunstwerk mee willen nemen. Stal de zelfgemaakte kunstwerkjes uit en laat ze beoordelen door de kinderen en hun ouders. Het is ook leuk om aan het einde van de tentoonstelling een veiling te organiseren.

5. Buiten film kijken
Zet de tv buiten of gebruik een projector en wacht tot het donker is en zet dan de film aan. Voor een beetje nostalgie zorg je er ook voor dat er popcorn staat en dat er dekens liggen voor als het wat frisser wordt.

6. Racen
Investeer in een paar goedkope op afstand bestuurbare auto’s en maak zelf een racecircuit. Maak slootjes, heuvels en gaten in de weg om het moeilijker en spannender te maken.