Top
  >  Familie   >  6 leuke kinderactiviteiten


Kinderen bewegen niet altijd genoeg. Misschien kunnen de volgende 6 leuke kinderactiviteiten ervoor zorgen dat jouw kind meer gaat bewegen.

Bewegen is belangrijk, dus ook voor kinderen. Jammer genoeg spelen kinderen steeds minder buiten, waardoor ze ook minder bewegen. Natuurlijk is een kind ook in beweging als hij of zij met een actief computerspel zoals de Wii speelt, maar juist de combinatie van de frisse buitenlucht en beweging is goed voor kinderen. Zorg er daarom voor dat jouw kind elke week minimaal een aantal uur buiten beweegt, de onderstaande 6 leuke kinderactiviteiten kunnen je daarbij helpen.

Voetballen
Het enige wat je voor deze activiteit nodig hebt, is een bal en een paar kinderen. Laat ze gewoon lekker een halfuurtje tegen een bal aanschoppen en trakteer daarna de winnaars, maar natuurlijk ook de verliezers, op iets lekkers.

Dansen
Zet leuke muziek op en dans samen op de muziek. Als je merkt dat je kind het heel leuk vindt om te dansen, dan kun je er ook over nadenken om hem of haar op dansles te doen.

Park
Neem je kind mee naar het park. Hier kunnen jullie spelen in de speeltuin, op zoek gaan naar insecten of de eendjes voeren.

Zwemmen
Breng eens samen met je kind een bezoekje aan het zwembad. Heb je geen zin om zelf van de glijbaan te roetsjen? Neem dan een vriendje of vriendinnetje mee, zodat zij lekker samen kunnen spelen en zodat jij kunt genieten van de zon.

Wandelen met de hond
Neem de hond, of de hond van de buren, samen met je kind mee voor een wandeling. Dan kunnen zij leuk samen rennen. Je kunt ook een bal of een frisbee meenemen, want zowel honden als kinderen vinden het meestal leuk om er achter aan te rennen of ze te vangen.

Dagje uit
Ga samen een dagje uit. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een pretpark, een dierentuin of een andere plek die leuk is voor kinderen. Zo’n activiteit is niet alleen goed wat betreft beweging, maar is ook goed voor jullie band.