Top
  >  Relatie   >  6 speciale erogene zones bij mannen en vrouwen

erogene zones
De gewone erogene zones, zoals oorlelletjes en de binnenkant van de dijen, zijn over het algemeen wel bekend. Toch zijn er ook iets minder voor de hand liggende erogene zones.

Zowel het manlijke als het vrouwelijke lichaam heeft naast de bekende seksueel stimuleerde plekjes, ook een aantal erogene zones die niet zo bekend zijn. Vrouwblog zocht ze uit zodat jij de volgende keer niet per se naar de bekende plekken hoeft te grijpen, maar het wat spannender kan maken tussen de lakens.

3 verrassende erogene zones bij mannen

 1. Tepels
  De tepels van mannen zijn net als die van vrouwen gevoelig. Dit komt omdat zijn tepels net zoveel zenuwuiteinden heeft als de onze. Daarom kan hij het heel opwindend vinden als je ze stimuleert. Hoe je dit doet hangt af van de gevoeligheid van de tepels. Dit kan variëren van zachtjes strelen tot knijpen. Ook orale bevrediging van de tepels kan heel fijn zijn.
 2. Voetzolen
  In de voetzolen komen heel veel zenuwen samen, die garant kunnen staan als potentiële plezierpunt. Je kunt de voetzolen het beste als volgt stimuleren. Druk enkele seconde op de Bubbling spring. Je vindt dit plekje op ongeveer één derde onder de middelste teen. Tijdens het verwennen van dit plekje kan er druk ontstaan in de geslachtsdelen. Daarnaast kun je ook heel zijn voet strelen of masseren.
 3. Neus
  De neus is een gevoelig onderdeel van het gezicht. Dit omdat hier meer zenuweinden zitten dan waar dan ook in het gezicht. Ook heeft de neus hetzelfde soort weefsels als dat van een penis. Hierdoor zwelt de neus op als je seksueel opgewonden bent, waardoor het plekje nog gevoeliger wordt. Zachtjes aan de neus knabbelen kan zeer opwindend zijn.

3 verrassende erogene zones bij vrouwen

 1. Heiligbeen
  Het heiligbeen van een vrouw vindt je in haar bekken. Het is een stuk bot dat bestaat uit 3 tot 5 aaneengegroeide wervels. Dit plekje is zo gevoelig, omdat er zenuwuiteinden bloot liggen die de prikkels rechtstreeks doorgeven aan de geslachtsdelen.
  Het heiligbeen kun je het beste als volgt stimuleren. Ga op je buik liggen en laat je partner het plekje met zijn hand zachtjes strelen, masseren of klopjes geven. Dit stimuleert de zenuwen waardoor de spanning wordt opgebouwd.
 2. Grote teen
  De tenen en de geslachtsdelen hebben een goede verbinding. Als een vrouw klaarkomt, trekken haar tenen dan ook vaak niet voor niets samen. De meest gevoelige teen is de grote teen. Je kunt deze masseren met je handen of oraal stimuleren. Sommige vrouwen worden hierdoor zelfs zo opgewonden dat zij een orgasme krijgen.
 3. Navel
  De navel en de clitoris van vrouwen hebben heel wat overeenkomsten. Beide zijn ze in de baarmoeder uit het zelfde weefsel gegroeid, waardoor ze verbonden zijn. Waardoor als je de navel aanraakt, je dit kunt voelen in je geslachtsdelen.
  Stimulatie van de navel met de tong of vinger kan heel fijn zijn voor vrouwen. Toch kan dit soms voor de navel te gevoelig zijn. Streel dan de buik net een paar centimeter onder de navel, want ook dit is een gevoelig plekje.