Top
  >  Relatie   >  60 procent van de vrijgezelle vrouwen heeft bruiloft al gepland

vrijgezelle vrouwen bruiloft gepland
De perfecte bruiloft, dat is iets waar veel vrouwen van jongs af aan van dromen. Uit een onderzoek is dan ook gebleken dat 60 procent van de vrijgezelle vrouwen haar bruiloft al heeft gepland.

Uit een enquête van Interflora, uitgevoerd onder 600 Britse vrouwen, is gebleken dat komen opdagen het enige is wat de bruidegom op zijn trouwdag hoeft te doen. Want 60 procent van de vrijgezelle vrouwen heeft haar bruiloft al lang gepland voordat ze haar man tegenkomt. Zo weten de dames precies welke jurk en bloemen ze willen op hun grote dag.

Vanaf 13de dromen over bruiloft

Twee derde van de vrouwen gaf toe dat zij als klein meisje al nadacht over haar bruiloft. Meisjes beginnen gemiddeld op hun 13de echt met nadenken over de details van de grote dag. 10 procent begint dan zelf al met sparen voor de bruiloft. Als het dan eindelijk zover is, is er 1.100 euro gespaard.

34 procent van de vrijgezelle vrouwen gaat regelmatig op zoek naar inspiratie voor haar trouwjurk, en locatie. 20 procent heeft dan ook een plakboek waarin ze allerlei ideeën verzameld. De belangrijkste elementen voor een geslaagde bruiloft zijn volgens de ondervraagden een schitterende jurk, een mooi plechtigheid en prachtige bloemen.

Perfecte trouwjurk en dag zijn uitgezocht

Verder bleek uit het onderzoek dat 49 procent haar trouwjurk al heeft uitgekozen en 20 procent weet welk kapsel ze wil. Ook heeft 32 procent de locatie voor de huwelijksreis uitgezocht en heeft 31 procent haar bruidsmeisjes geselecteerd. Zo’n 23 procent heeft de bloemen al gekozen, 20 procent de locatie en 17 procent weet wat er op het menu staat. De bruidstaart, de kerk en de gelofte zijn door 12 procent bepaald.

13 procent van de vrijgezelle vrouwen weet ook in welke maand ze wil trouwen en 27 procent is er over uit in welk seizoen ze haar jawoord wil geven. Tot slot heeft 6 procent ook al besloten op welke exacte datum ze naar het altaar wil lopen.