Top
  >  Familie   >  7 redenen waarom Kerst de mooiste tijd van het jaar is om een ouder te zijn

Kerst mooiste tijd ouder zijn
In sommige tijden van het jaar is het nog leuker om moeder te zijn van kleine kinderen dan in andere periodes. Zo is Kerst echt de mooiste tijd van het jaar om een ouder te zijn.

Kleine kinderen maken de feestdagen extra speciaal. Natuurlijk maken ze het versieren van de boom of het winkelen wat lastiger, maar ze voegen ook zoveel toe aan de kerstperiode. Hun blije gezichtjes en de volgende redenen maken van kerstdagen echt de allermooiste tijd van het jaar.

 1. Ze geloven nog in de Kerstman

  De oude vrolijke man in het rood is de ster van Kerstmis. De periode waarin je kinderen oud genoeg zijn om het te snappen en nog jong genoeg om te geloven in de Kerstman is maar heel kort. Het is geweldig om deze magische periode opnieuw te beleven door de ogen van je eigen kids.

 2. Geven maakt gelukkiger dan ontvangen

  Voordat je moeder werd was Kerst behoorlijk zelfzuchtig en had je een lang verlanglijstje. Nu vraag je niet meer dan 2 uur slaap en heb je geleerd dat geven eigenlijk beter is dan het ontvangen. Want de vreugde in hun ogen tijdens het uitpakken van de cadeaus is goud waard.

 3. Je mag eindeloos naar Rudolph kijken

  Kerstfilms hebben iets magisch. Met kinderen in huis heb je dan ook het perfecte excuus om eindeloos te kunnen kijken naar Rudolph, Frosty en andere mooie klassiekers.

 4. Samen leuke kerstactiviteiten doen

  De kerstpret begint eigenlijk al voor de kerstdagen. Met zijn alle kerstboomkoekjes bakken,een rondje rijden langs verlichte huizen of de Kerstman bezoeken zijn reuzegezellige activiteiten voor de hele familie.

 5. Je mag voortdurend kerstliedjes zingen

  Kinderen zijn dol op zingen. Jingle Bells, O dennenboom en Let it snow kun je dan ook heel de dag uit volle borst meezingen en er zelfs een dansje bij doen zonder dat iemand je vreemd aankijkt.

 6. Ze maken kerstfoto’s enorm schattig

  Je kerstfoto’s worden echt onweerstaanbaar. Want het zien van jouw oogappel in haar rode jurkje of in zijn Kerstmanpak voor de boom zorgen ervoor dat je hart helemaal smelt.

 7. Je kinderen zijn op hun gelukkigst

  Tijdens de kerstdagen zijn heel veel kinderen ontzettend blij. De cadeautjes en alle andere feestelijke dingen eromheen maken ze intens gelukkig. Als ouder is dat eigenlijk het allermooiste om te zien en het enige wat je wilt.

Foto: Alec Couros