Top
  >  Familie   >  8-jarig jongetje knipte 2,5 jaar lang zijn haar niet om het te doneren aan zieke kinderen

jongetje knipte haar niet om doneren aan zieke kinderen
Christian McPhilamy werd lange tijd uitgemaakt voor meisje door zowel kinderen als volwassenen. De reden van de pesterijen? Het 8-jarige jongetje knipte 2,5 jaar lang zijn haren niet om het te donderen aan zieke kinderen.

Toen de aandacht van de 6-jarige Christian werd getrokken door een advertentie op de computer vroeg hij aan zijn moeder wat het betekende. Het was een oproep van een goed doel om haar te doneren. Zodat er gratis pruiken van gemaakt konden worden voor kinderen met kanker. Toen de kleine man doorhad wat het inhield, wilde hij direct meedoen en mocht er van zijn haar geen millimeter meer af.
jongetje knipte haar niet om doneren aan zieke kinderen 03
In de 2,5 jaar die volgde groeide zijn blonde haar flink. Volgens moeder Deeanna Thomas kreeg haar zoontje veel kritiek over zich heen en werd hij zelfs gepest. Ondanks dat zette Christian toch door. “Sommige mensen noemden me een meisje. Ik vond het niet leuk. Het enige dat ik wilde, was het doneren van een pruik,” laat hij weten.
jongetje knipte haar niet om doneren aan zieke kinderen 02
Onlangs was het tijd om de schaar te zetten in het haar van Christian. Zijn moeder plaatse de foto’s van de transformatie op Facebook. “Ik stond versteld van zijn initiatief en doorzettingsvermogen. Maar als mijn zoon iets wil, dan gaat hij ervoor”, laat de trotse mama weten.

Foto’s: Deeanna Thomas