Top
  >  Relatie   >  8-jarig meisje uit India gescheiden

Scheiding India
Je bent slecht 4 jaar oud en je wordt uitgehuwelijkt. Dit is iets wat wij ons in Nederland nauwelijks kunnen voorstellen, maar in India komt het vaak voor. Het overkwam ook de 8-jarige Fatima Mangre, maar het Indiase meisje is inmiddels gescheiden van haar echtgenoot.

Op 4-jarige leeftijd trouwde Fatima Mangre, uit het Shravasti district in de deelstaat Uttar Pradesh in India, met de toen 10 jaar oude Arjun Bakridi. De nu 14-jarige Arjun wilde onlangs zijn bruid gaan ophalen, maar Angil Mangre weigerde om zijn dochter mee te geven. De vader had zich gerealiseerd dat het verkeerd was om zijn dochter op zo’n jonge leeftijd uit te huwelijken. Hij vindt dat ze een onbezorgde kindertijd verdient en wil Fatima pas laten vertrekken als ze 18 is.

Jongste gescheiden meisje in India

De vader van de bruidegom was het niet eens met deze wijziging, waardoor er ruzie ontstond tussen de families. Dit leidde uiteindelijk tot een echtscheiding. Hierdoor werd Fatima Mangre het jongste meisje ooit dat in India gescheiden is, meldt de Daily Mail.

De Indiaanse overheid heeft inmiddels een onderzoek ingesteld naar de families. De officiële minimumleeftijd om te mogen trouwen in het gebied is 18 jaar. Toch is Fatima Mangre niet het enige slachtoffer. Het district waar het meisje woont, heeft volgens Unicef één van de hoogste cijfers voor kinderhuwelijken in India. In Shravasti worden 32,9 procent van het meisje voor hun 18de uitgehuwelijkt, terwijl het gemiddelde in India ligt op de 22,1 procent.