Top
  >  Familie   >  8 leuke sinterklaascadeaus


Sinterklaasavond staat over ruim een week alweer voor de deur. De hoogste tijd dus om je te verdiepen in leuke sinterklaascadeaus.

Op 5 december is het voor veel kinderen groot feest. Daarom zijn de pakjespieten alweer druk in de weer om alle sinterklaascadeaus voor deze avond gereed te hebben. Maar soms ontbreekt het sommige pieten een beetje aan inspiratie. Deze pieten vinden hieronder 8 leuke sinterklaascadeaus voor kinderen.

Constructief
Als je kind het leuk vindt om dingen te bouwen dan is constructief speelgoed een goed sinterklaascadeau. Lego heeft bijvoorbeeld bouwdozen die variëren van treinen tot boerderijen. Voor kleinere kinderen is Duplo een goed alternatief.

Gezelschapsspellen
Tijdens de koude wintermaanden komt een leuk gezelschapsspel vaak goed van pas. Oude vertrouwde bordspellen zoals Monopoly en Levensweg zijn nog altijd populair, maar ook spelletjes zoals Nijntje Memory en Winnie the Pooh Kwartet zijn een goede optie.

Consuls en spelletjes
Ondanks dat sommige ouders absoluut niet blij zijn met spelcomputers, zijn veel kinderen er dol op. Voor deze ouders is het goed om te bedenken dat consuls zoals de Nintendo Wii en de DS ook heel leerzaam kunnen zijn en kinderen eveneens binnenshuis laten bewegen.

Creatief
Op een regenachtige dag is het leuk om samen creatief bezig te zijn. Daarom kun je bijvoorbeeld als sinterklaascadeau kleurpotloden, viltstiften, kralen, verf of klei kopen. Dit soort producten worden vaak ook in sets verkocht, zodat je gelijk alles in huis hebt voor het maken van een schilderij of ketting.

Poppen en knuffels
Poppen en knuffels zijn voor meisjes een ideaal sinterklaascadeau. Zo kun je denken aan een lieve babypop, een Barbie of een wandelende hond. Voor jongens zijn er stoerdere speelfiguren zoals Bob de Bouwer, de auto’s uit Cars en Woody en Buzz van Toy Story.

Boeken
Veel kinderen vinden het heerlijk om voorgelezen te worden. Een boek mag dan ook absoluut niet ontbreken in de zak van Sinterklaas en aangezien de kerstdagen er weer aankomen is een mooi kerstboek een aanrader.

Elektronisch
Kijkt jouw kind altijd vol verlanger naar je laptop en camera? Dan zijn deze elektronische producten het perfecte sinterklaascadeau. De laptops, camera’s en radio’s van VTech zijn voor kleine kinderen een goed optie voor oudere kinderen kun kiezen voor een Netbook of digitale camera.

Puzzels
Naast gezelschapsspelletjes blijven puzzels ook altijd een geliefd sinterklaascadeau. Voor kleine kinderen kun je denken aan een Sesamstraat blokpuzzel en voor de iets oudere aan een 49 stukjes grote Disney puzzel. Een stuk moeilijker om te maken en daarom ook leuk om samen met je kind aan te werken is een 3D puzzel of een legpuzzel bestaande uit 1.500 stukjes.