Top
  >  Relatie   >  Afstand houden is goed voor je seksleven

Afstand houden goed voor seksleven
Vind je het lastig om je partner los te laten? Misschien moet je het toch eens proberen. Want afstand houden schijnt goed te zijn voor je seksleven.

Uit een British onderzoek, waaraan 2.007 koppels meededen, is gebleken dat wanneer jij of je partner een baan ver van huis hebt, de kans op veel seks groter is dan wanneer je dichtbij huis werkt. Koppels die minsten 1 nacht per maand apart slapen hebben een beter seksleven. Zo blijkt dat 70 procent van de stellen de nacht voordat één van hen ergens anders slaapt opgewonden is. Als de partner terugkomt, ligt dit percentage op 67 procent.

Opwinnend en ontspannend

Ook zegt 54 procent het opwinnend te vinden om geschieden te worden van hun geliefde. Daarnaast gaf 80 procent aan dat het weg zijn van alle stress en spanningen van thuis voor meer zin zorgt. Verder onthulde 1 op de 4 dat ze meer in de stemming zijn omdat ze na een nacht alleen meer energie hebben.

Koppels die 1 tot 2 nachten per maand alleen slapen, hebben dan ook gemiddeld 110 keer seks per jaar. Stellen die jaarlijks minder dan 12 maal alleen slapen doen het gemiddeld 56 keer.