Top
  >  Familie   >  Moeder maakt app die kinderen verplicht om terug te bellen

Moeder maakt app die kinderen verplicht om terug te bellen
Sharon Standifird vond het niet fijn dat haar kinderen haar telefoontjes en sms’jes negeerden. Daarom ontwikkelde de moeder een app die kinderen verplicht om terug te bellen.

De Ignore No More app vergrendelt smartphones van kinderen totdat zij reageren op een gemiste oproep of sms. De app vergrendelt de telefoon en op het scherm wordt een bericht zichtbaar als: ‘Je telefoon is vergrendeld, bel je moeder.’ Vervolgens kunnen kinderen via het vergrendelscherm hun moeder, vader of een ander vooraf ingesteld telefoonnummer bellen. Nadat er is teruggebeld, ontvangt het kind een wachtwoord om de mobiel te ontgrendelen.

Het helpt, maar lost het probleem niet volledig op

Vroeger hadden tieners geen mobiele telefoon. Toen was het een kwestie van je kinderen opvoeden om regelmatig iets van zich te laten horen en op tijd terug te zijn. Veel tieners hebben meer verstand van smartphones en computers dan hun ouders en het is mogelijk om de app te verwijderen of uit te schakelen. Daarnaast lost de app het probleem niet op dat kinderen weigeren om de telefoon op te pakken. De smartphone gaat op slot en er kan niets mee gedaan worden totdat het kind zijn ouders terugbelt, maar je moet ze nog steeds opvoeden om terug te bellen!