Top
  >  Familie   >  ‘Artsen zeiden dat mijn dochter nooit zou lopen, nu kan ze rennen’

Artsen zeiden dat mijn dochter nooit zou lopen nu kan ze rennen
Toen Eden werd geboren waren Michelle en Tim Nagle ontzettend blij, maar na een tijdje merkten ze dat er iets niet goed was met hun dochter. Het stel kreeg van artsen te horen dat hun kind nooit zou kunnen lopen. Inmiddels is Eden 5 jaar en kan ze zelfs rennen.

Michelle en Tim Nagle realiseerden zich dat er iets mis was met hun baby toen zij ongeveer 5 maanden oud was. Eden ging niet rechtop zitten, maakte geen aanstalten om te kruipen en had moeite met haar hoofd rechtop te houden. Ook keek ze een beetje scheel, kon ze dingen moeilijk zien en had ze bijna geen interesse in speelgoed.

Artsen kwamen tot de conclusie dat Eden een chromosomale afwijking had. Volgens de medici was de kans heel groot dat het meisje nooit zou kunnen kruipen of lopen. Daarnaast had ze ook het Duane syndroom, een aangeboren oogbewegingsstoornis.

Doorzettingsvermogen en de eerste stapjes

Toen Eden 8 maanden oud was, begon ze met fysiotherapie. Met behulp van beugels, een omgekeerd looprekje en heel veel doorzettingsvermogen maakte de kleine meid het onmogelijke waar. Nu kan ze lopen en zelfs een beetje rennen zonder hulpmiddelen. Haar moeder Michelle maakte een mooie video genaamd Don’t Give Up over de geweldige prestatie die haar dochter leverde.