Top
  >  Familie   >  Baby’s krijgen elektronische enkelband tegen ontvoering

Baby enkelband
In een ziekenhuis in het Belgische Kortrijk krijgen baby’s voortaan een elektronische enkelband om. Niet omdat de pasgeboren crimineeltjes zijn, maar om te voorkomen dat ze worden ontvoerd.

4 baby’s in het AZ Groeninge ziekenhuis hebben nu een enkelband met sensor om. Hierdoor kunnen beveiligers precies zien waar de kleine is. Zodra het kindje de kraamafdeling verlaat, gaat er een alarm af. Dat gebeurt ook als er geprobeerd wordt om de band door te knippen.

Waarom de pasgeboren een enkelband krijgen, is niet precies duidelijk. Er zijn nog nooit baby’s ontvoerd uit het AZ Groeninge. Volgens Tom Coolen, directeur IT en Kwaliteit, is hiervoor gekozen omdat het ziekenhuis een open ziekenhuis is. “Ook op de kraamafdeling kan iedereen in- en uitlopen. De enkelband geeft dat extra veiligheid en comfort aan de ouders”, laat hij weten aan VRT.

Andere patiënten aan de enkelband

Na 50 baby’s wordt het proefproject geëvalueerd. Als dan blijkt dat de uitslagen positief zijn, kunnen de enkelbanden ook gebruikt worden op andere afdelingen. Het ziekenhuis denkt bijvoorbeeld aan dementerende patiënten die weglopen.

[adinserter block=”14″]