Top
  >  Relatie   >  Bejaard stel geeft na 72 jaar eindelijk het jawoord

Bejaard stel geeft na 72 jaar eindelijk het jawoord
Dat het echt nooit te laat is om te trouwen, hebben de 91-jarige Vivian Boyack en 90-jarige Nonie Dubes wel bewezen. Het stel heeft elkaar na 72 jaar eindelijk het jawoord gegeven.

Vivian en Nonie, uit in de Amerikaanse staat Iowa, zijn van het weekend na een relatie van 72 jaar getrouwd. In Iowa was het homohuwelijk tot 2009 verboden. Nu het wel legaal is, wilde het koppel elkaar alsnog eeuwig trouw beloven. De vrouwen wisselden, zitten in een rolstoel en hand in hand, hun geloften uit. Bij de bijzondere ceremonie was een kleine groep familie en vrienden aanwezig.

Het stel leerde elkaar kennen toen ze als kinderen opgroeiden in het dorpje Yale, meldt de lokale krant Quad-City Times. In 1947 verhuisden ze samen naar Davenport. Vivian werkte jarenlang als lerares en Nonie als medewerker personeelszaken, maar inmiddels zijn de dames al weer een hele tijd met pensioen. De afgelopen jaren hebben ze veel gereisd. Zo hebben ze alle staten van de Verenigde Staten bezocht, Canada gezien en zijn ze ook 2 keer naar Engeland geweest.