Top
  >  Relatie   >  Boer verkoopt vrouw

boer verkoopt vrouw
Wat doe je als wanhopige boer al je oogst tegen valt? Je verkoopt simpelweg je vrouw. In de regio Bundelkhand in India is dit verschijnsel eerder regel dan uitzondering.

Door een slechte oogst zoeken sommige boeren uit India hulp bij een “Paisawalla,” dit is Hindi voor een rijke man die geld uitleent. Deze Paisawalla’s vragen een hoge rente, die de meeste boeren niet kunnen betalen. Deze schulden drijven de boeren dan ook vaak tot wanhoop. Als de schulden zich blijven opstapelen worden de boeren gedwongen om alles te doen wat de geldschieter vraagt. Wat kan lijden tot het verkopen van hun echtgenote.

Het gebeurt regelmatig wanneer iemand geld leent en dit niet kan terugbetalen dat hij zijn vrouw moet verkopen,” zegt een boerenvrouw. De vrouw, die haar identiteit niet bekend wil maken, is zelf door haar man verkocht aan een rijke man. Ze werd gedwongen om 30 dagen met hem samen te leven. De vrouw wist met haar situatie de aandacht van de media te trekken. Door alle aanacht rondom haar zaak werd ze uiteindelijk herenigd met haar echtgenoot.

Geen uitzondering
Het verhaal van deze boerenvrouw is volgens Ranjana Kumari van het Center for Social Research India geen uitzondering. Volgens Kumari is de verkoop van vrouwen in de regio Bundelkhand zeer gebruikelijk. Ook vertelt ze dat de vrouwen weinig steun krijgen van de autoriteiten. “Niemand helpt deze vrouwen, zelfs de politie en justitie komen niet in actie.

Kumari haalt dit aan met een verhaal van een andere boer. De boer had een lening van $600, die hij niet kon betalen. Zijn geldschieter eiste dat zijn vrouw en kinderen daarom bij hem kwamen werken. Na een dag werken kwamen zijn kinderen thuis, maar zijn vrouw niet. Zijn dochter had gezien hoe haar moeder door de geldschieter werd verkocht aan een andere man. De politie deed de zaak echter af met de verklaring dat moeder er van door was gegaan met haar minnaar. Aan het meisje en haar vader werd verteld dat zij beter hun mond konden houden over het voorval.

Hoeveel vrouwen er pressies verkocht worden is niet bekend. Kumari sluit haar betoog af met, dat niet alleen mannen hun vrouw verkopen, maar dat ook ouders hun eigen dochters ruilen voor geld. “Vrouwen die verkocht worden krijgen te maken met allerlei vormen van lichamelijke mishandeling. Gelukkig proberen verschillende organisaties te helpen dit in de toekomst te voorkomen, maar dit heeft tijd nodig.