Top
  >  Familie   >  10 dingen die je niet moet zeggen tegen een thuisblijfmoeder

Wat niet zeggen tegen thuisblijfmoeder
Hoe het is om een thuisblijfmoeder te zijn, is voor sommige vrouwen moeilijke te begrijpen. De kans is dan ook groot dat je regelmatig een opmerking naar je hoofd geslingerd krijgt van werkende moeders of andere mensen. De volgende dingen die je niet moet zeggen tegen een thuisblijfmoeder komen je vast bekend voor.

De beslissing om thuis te blijven bij de kinderen heb je niet 1, 2, 3 gemaakt. Toch hebben heel veel vrouwen hun aktetas ingeruild voor een luiertas. De meeste moeders zijn heel gelukkig met die keuze, totdat iemand een vervelende opmerking maakt over hun levensstijl. Want opzettelijk of niet, van bepaalde vragen word je als thuisblijfmoeder simpelweg witheet.

 1. Oh, dus je bent gewoon een moeder!

  Nee, ik ben een arts, leraar, scheidsrechter, chef-kok, huishoudster en chauffeur. En daarbovenop ben ik ook nog eens moeder.

 2. Wat zalig dat je niet hoeft te werken!

  Dat je de hele dag op de bank kunt hangen en tv-kijken is echt een illusie. Je staat 24 uur per dag paraat en rent van hot naar her. Er is immers genoeg te doen als je fulltime thuis bent.

 3. Wat doe je eigenlijk de hele dag?

  Het is sneller als je vraagt wat ik niet doe! Luiers verschonen, snotneuzen afvegen, opruimen, wassen, koken, boodschappen, kinderen overal naartoe brengen, speeldates regelen. Wil je de hele waslijst weten?

 4. Vind je het niet vreemd om een ouderwetse huisvrouw te zijn?

  Bedoel je een vrouw uit de jaren 50? Zo één met een schort om achter het fornuis of met een dweil in haar hand? Dat is 60 jaar geleden! Dus nee, zo voel ik me absoluut niet.

 5. Heb je geen doelen in je leven?

  Nee, ik had niets te doen en ben daarom moeder geworden. Het is toch te gek voor woorden dat een baan wel een doel is en een kind niet. Kinderen worden gezien als een buitenschoolse activiteit, iets wat je erbij doet en geen hoofdtaak is.

 6. Ik had verwacht dat je huis brandschoon zou zijn!

  Ongeveer een uur gelden was dat ook het geval en 3 uur daarvoor ook. Helaas heb ik nog altijd kinderen die een puinhoop maken.

 7. Je partner verdient vast goed, aangezien je geen 2de inkomen nodig hebt

  Dat zou zomaar waar kunnen zijn, maar het is niet altijd een luxe keuze. Misschien wilden jullie gewoon het beste voor de kinderen of was de opvang veel te duur. Wat de reden ook is, het gaat buitenstaanders helemaal niets aan!

 8. Jij kunt tenminste uitslapen, ik moet ’s ochtends vroeg naar mijn werk

  Ja, was het maar zo’n feest! Kleine kinderen en uitslapen gaan niet samen. Er is echt geen tijd om te slapen tijdens een 24 uur durende werkdag.

 9. Ik vind het zo knap wat jij doet, ik zou geen thuisblijfmoeder kunnen zijn

  Bedankt voor het compliment, alleen voelt het wel een beetje als een steek onder water. Ik snap dat het niet past in jouw drukke en belangrijke leven met al die afspraken en deadlines.

 10. Jij hebt toch wel tijd om op de schoolbraderie te staan?

  Nou, nee. Ik kan niet de hele dag op een braderie staan omdat ik ook voor mijn kinderen moet zorgen. Na schoolreis-, overblijf-, luizen-, lees- en alles-en-nog-wat-moeder sla ik deze keer even over als je het niet erg vindt.

Ook leuk om te lezen: 13 dingen die je niet moet zeggen tegen een werkende moeder

Foto: Deni Williams