Top
  >  Relatie   >  Door dit trucje wordt je man beter in bed

man beter in bed
Kan jouw man soms wel wat beter zijn best doen in bed? Dan is daar een trucje voor. Je moet simpelweg wat vaker met mannelijke vrienden afspreken.

Volgens wetenschappers hebben dames die meer mannelijke vrienden, kennissen en collega’s hebben, vaker en betere seks dan vrouwen die hoofdzakelijk omgaan met vriendinnen. Hun partner voelt zich door de andere mannen namelijk onbewust bedreigd en doet daardoor beter zijn best in bed. Dit blijkt uit een onderzoek onder 400 koppels.

Door de aanwezigheid van andere mannen voelt de partner de concurrentiestrijd. Daarnaast voelen mannen zich ook meer aangetrokken tot hun vrouw als ze de kans op ontrouw hoger schatten. Deze oorzaken zorgen ervoor dat mannen hun vrouw meer willen plezieren en tevreden willen houden.

Concurrentie houdt mannen scherp

“Dat wil natuurlijk niet zeggen dat mannen willen dat hun vriendin hen bedriegt. Dit wil enkel zeggen dat mannen onbewust in een evolutionaire competitie treden met andere mannen en dat ze diegene willen zijn die zich voortplant. Als ze de kans op ontrouw waarnemen, wordt die competitiedrang geprikkeld. En dat vertaalt zich in meer en betere seks”, laat onderzoeker Michael Pham weten in het Journal of Comparative Psychology.

Foto: Bryan Brenneman