Top
  >  Familie   >  Dorp viert alvast Kerst voor doodziek 7-jarig jongetje

Evan Leversage Kerst
Hoewel het eigenlijk nog zo’n 2 maanden duurt voordat het Kerst is, is het in een Canadees dorp nu al zover. De hechte gemeenschap viert alvast Kerst zodat de doodzieke 7-jarige Evan Leversage het feest nog één keer kan meemaken.

Evan, uit het St. George, heeft al sinds zijn 2de een hersentumor. Zijn ouders kregen onlangs te horen dat zijn tumor groter is geworden en uitgezaaid is, waardoor hun zoontje niet lang meer zal leven. Omdat het jongetje nog heel graag een keer Kerst wilde vieren, besloten de inwoners van het dorp om grootst uit te pakken.

De gemeenschap hulde het dorp eind oktober alvast in kerstsfeer. De versiering is opgehangen, de kerstbomen neergezet en de huizen zijn voorzien van kerstlichtjes. De tuin van Evan is zelfs versierd met nepsneeuw en mensen komen langs met kerstcadeaus en eten voor het gezin.

Kerstparade voor Evan

Zaterdagavond reed er zelfs een heuse kersparade door het dorp die zo’n 7.000 bezoekers trok. 25 praalwagens gingen door de straten met als hoogtepunt de slee waarin de Kerstman en Evan zaten. De Kerstman had uiteraard ook een cadeau voor het jongetje meegenomen. Hij verraste het kind met een bezoek van SpongeBob.

Nicole Wellwood, de moeder van Evan, is erg ontroerd door alle aandacht. “Hoe verdrietig onze situatie ook is, dit heeft ons gezin heel wat zonnestraaltjes gegeven. Dit gaat verder dan een gemeenschap. Evan mag erg gelukkig zijn dat zo veel mensen achter hem staan”, laat ze weten aan CBC.