Top
  >  Relatie   >  Echtpaar sterft na 62 jaar huwelijk hand in hand

Echtpaar sterft hand in hand
Echte liefde die tot het allerlaatste moment standhield. Dat is het verhaal van Don en Maxine Simpson. Het echtpaar was 62 jaar lang getrouwd en stierf onlangs hand in hand.

Don Simpson leerde Maxine in 1950 kennen op de bowlingbaan. Het stel, uit de Amerikaanse staat Californië, trouwde 2 jaar later en hun huwelijk duurde maar liefst 62 jaar. Volgens hun kleindochter Melissa waren haar opa en oma heel gelukkig, onafscheidelijk en hadden ze nooit ruzie.

Helaas kreeg Maxine begin dit jaar blaaskanker. Ze werd 2 keer geopereerd, maar zonder resultaat. Daarop nam Melissa haar oma in huis. Don had last van Alzheimer, maar kon wel zelfstandig blijven wonen. Hij bezocht zijn vrouw elke dag.

Don Maxine Simpson

Vorige maand tijdens een val brak Don zijn heup. Door zijn zwakke gezondheid kon hij niet worden geopereerd. Ook hij trok in bij zijn kleindochter. De bedden van Don en Maxine werden aan elkaar geschoven, waardoor ze hand in hand konden liggen. Toen ze voor de laatste keer samen bij bewustzijn waren zei Don: “Dit is mijn mooie vrouw.”

Maandagochtend in het bijzijn van familie en de liefde van haar leven blies Maxine haar laatste adem uit. Op het moment dat zij de kamer uit werd gereden stopte het hart van Don met kloppen. Tussen hun dood zat slechts 4 uur verschil.