Top
  >  Familie   >  Een nep tattoo voor mijn kind: zo plaats je hem en verwijder je de tattoo

“Mam/Pap, mag ik alsjeblieft een tattoo?” Deze vraag komt je wellicht maar al te bekend voor. Ieder kind wil wel eens uittesten hoe een nep tattoo staat. Het doen alsof het een echte tattoo is, maakt dit tafereel helemaal compleet. Op internet zijn talloze voorbeelden te vinden van dit soort tattoos; deze worden speciaal voor en door kinderen ontwerpen.

Nep tattoos voor kinderen met een thema

Veel van dit soort neppe tatoeages hebben een bepaald thema, bijvoorbeeld Disney, dieren of sport. Dit soort tattoos zullen voor een hoop plezier zorgen bij je kind(eren). Bovendien is het een uitstekende manier om je kind te belonen, bijvoorbeeld als hij of zij een mooi cijfer op school heeft gehaald. Ook andere bijzondere momenten lenen zich prima voor zo’n beloning en als blijk van waardering. Dit hoeft natuurlijk niet, maar het kan een mooie gelegenheid zijn om een nep tattoo te plaatsen. Het geven van dit soort nep tattoos voor kinderen kan ook een leuk cadeautje zijn, bijvoorbeeld voor een kinderfeestje of zomaar een aardigheidje. Ieder kind wordt blij van een plaktattoo!

Een handige techniek voor het plaatsen van een nep tattoo

Het is dan eindelijk zover. Je kind staat te trappelen van ongeduld. De tattoo is besteld (of ontvangen) en dan is het tijd om de tattoo te plakken waar je kind het maar wil hebben. Weet je niet zo goed hoe je dat het beste kunt aanpakken, lees dan vooral even verder.

Voor het plaatsen van een nep tattoo bestaat een handige techniek. Je wil natuurlijk dat deze tattoo zo lang mogelijk blijft zitten, zodat je kind er zo lang als het kan plezier van kan hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanschaf van waterdichte neppe tatoeages, zodat ze langer blijven zitten, ook na een douchebeurt. Hoe kun je deze neppe tatoeages het beste plaatsen?

Stappenplan voor het succesvol aanbrengen van een nep tattoo

Het begint allemaal bij de tattoo van het papier te halen. Doe dit voorzichtig en met beleid. Vervolgens druk je tattoo op de kop op de plek waar je kind de tattoo graag wil hebben. Leg alvast een vochtige doek klaar voordat je de tattoo op de huid drukt. Met de doek duw je de tattoo nog eens een halve minuut aan. Denk je dat de tattoo nu goed is geplakt? Dit kun je eenvoudig testen door voorzichtig een hoekje op te tillen en te kijken of de tattoo goed is gehecht op de huid. Als dat het geval is, dan kun je het velletje helemaal verwijderen. De tattoo is op deze manier goed aangebracht.

Verwijderen van de tattoo

De meeste nep tatoeages voor kinderen bestaan slechts uit één plaatje. Maar wat als je kind meer wil dan dat? Dan kun je ook nog kijken voor een nep sleeve tattoo. Zelfs dit type tattoo wordt speciaal gemaakt voor kinderen. Er zijn allerlei soorten patronen en ontwerpen te vinden op internet. Verder is het maar goed dat de tattoos tijdelijk zijn, nietwaar? Het kan gebeuren dat de tattoo moet worden verwijderd, of het nu gaat om de laatste restjes of de gehele tattoo. Het verwijderen van een neppe tattoo gaat heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt, is een watje en een potje aceton. Een paar keer wrijven en de tattoo is verdwenen!