Top
  >  Algemeen   >  Vrouw moet elke 15 minuten eten om in leven te blijven!


Alles eten wat je maar wilt zonder ook maar een gram aan te komen, klinkt voor veel mensen als een droom. Maar voor Lizzie Velasquez is het een dagelijks gevecht. Ondanks dat ze meer dan 5.000 calorieën per dag eet, komt het meisje maar niet aan.

De 21 jarige Lizzie Velasquez kan eten wat ze wilt zonder aan te komen. Echter Velasquez is niet de nieuwste dieetgoeroe, maar lijdt aan een ziekte waardoor ze de hele dag moet eten om zo in leven te blijven. Daarom consumeert ze dagelijks tussen de 5.000 en 8.000 calorieën verdeelt over 60 kleine maaltijden.

Ondanks dat Lizzie Velasquez ongeveer elke 15-20 minuten iets als chocola, chips, snoep, ijs, pizza of kip eet lukt het haar niet om bij een lengte van 1,58 meter meer dan 27 kilo te wegen. “Ik weeg mezelf regelmatig en bij elk pondje dat ik aankom ben ik blij. Wel vind ik het heel vervelend als mensen zeggen dat ik aan anorexia lijd,” aldus Velasquez.

Lizzie, die 4 weken te vroeg werd geboren, woog na haar geboorte slechts 1,2 kilo. Doktoren hadden geen idee of ze in leven zou blijven en vertelden haar ouders dat ze misschien het Barsy Syndrome had. Maar dit werd na enige tijd uitgesloten, omdat het meisje geen problemen had met leren. Ook heeft Lizzie gezonden organen, botten en tanden.

Wat er precies met Lizzie Velasquez aan de hand is, is voor de doktoren nog steeds een raadsel. Artsen denken nu dat ze lijdt aan Neonatal Progeroid Syndrome, een zeldzame ziekte waardoor je vet verliest in je gezicht en lichaam en waardoor je sneller ouder wordt. Toch is het niet met zekerheid te zeggen of het meisje aan deze ziekte lijdt. Dit omdat er maar een aantal mensen zijn met soortgelijke symptomen, echter deze symptomen zijn bij elke patiënt weer net anders.

Ondanks haar ziekte blijft Lizzie, die momenteel werkt aan een boek over haar leven, ontzettend positief. Ook zou ze niets aan zichzelf willen veranderen. Wel hoopt ze wel ooit antwoord te krijgen op de vraag wat er nu precies met haar aan de hand is.

Video van Lizzie Velasquez

Lees ook: Lizzie Velasquez weegt 29 kilo en geniet nog steeds van het leven