Top
  >  Eten & Drinken   >  Energiedrankjes uit de supermarktschappen


Veel basisschoolkinderen drinken heel de dag door energiedrankjes zoals Red Bull. Deze mierzoete drankjes kunnen echter gevaarlijk voor de gezondheid zijn van kinderen. De GGD wil daarom alle energiedrankjes uit de schappen van de supermarkt halen.

Veel kinderen drinken thuis energiedrankjes of kopen het zelf in de winkel. ”Ouders beseffen niet dat drankjes als Red Bull niet geschikt zijn voor kinderen. Je geeft een kind toch ook geen kop koffie te drinken?,” vertelt Laurens de Vries van de GGD aan het Algemeen Dagblad. De GGD wil dat de drankjes alleen bij speciaalzaken voor voedingssupplementen te koop zijn. Daarmee wordt duidelijk dat de cafeïne drankjes alleen voor volwassenen bedoeld zijn. Ook kunnen kinderen het dan minder makkelijk zelf kopen.

Cafeïne drankjes zoals Red Bull kunnen erg schadelijk zijn voor kinderen. “Een kind van 8 mag maximaal 60 milligram cafeïne per dag. In een blikje energiedrank zit al 80 milligram,” zegt de Vries. Van teveel cafeïne kunnen kinderen last krijgen van stress, misselijkheid, hartkloppingen en slaapproblemen. Volgens de Vries kunnen kinderen zelfs blijvende schade oplopen door energiedrankjes.

post a comment