Top
  >  Relatie   >  Fietsen is slecht voor je seksleven

Fietsen slecht voor seksleven
Gebeurt er de laatste tijd nog maar weinig tussen de lakens? Dan kan je fiets weleens het probleem zijn. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat fietsen slecht is voor je seksleven.

Hoewel fietsen gezond is, hebben wetenschappers van de Yale University aangetoond dat het funest is voor je seksleven. Dit komt doordat een standaard fietszadel zorgt voor druk op bloedvaten rondom de genitaliën en dat kan zorgen voor ongevoeligheid in de vagina. De onderzoekers kwamen tot deze conclusie nadat zij 48 vrouwen analyseerden die wekelijks zo’n 16 kilometer fietsten.

Uit eerder onderzoek bleek ook al dat mannen die vaak fietsen last kunnen krijgen op seksueel gebied. Het puntje van het zadel klemt een belangrijke ader af die de penis van bloed voorziet. Dit kan leiden tot tintelingen, gevoelloosheid en zelfs erectiestoornissen.

De oplossing

Gelukkig kun je vrij eenvoudig voorkomen dat je stalen ros je seksleven in de war stuurt. Volgens de wetenschappers hoef je alleen de hoogte van je stuur en de hellingshoek van het zadel juist in te stellen. Als je pijn hebt, moet je het stuur hoger zetten en het zadel een beetje naar beneden kantelen. Daarnaast is rechtop fietsen ook beter dan voorovergebogen.