Top
  >  Familie   >  6 foto’s van je kinderen die je niet op internet moet plaatsen

foto kinderen niet op internet
Als trotse ouder wil je natuurlijk alle prestaties en mooie momenten van je kind met iedereen delen. Toch zijn er ook een aantal dingen die je beter binnen de familie kunt houden. De volgende 6 foto’s van je kinderen moet je dan ook niet op internet plaatsen.

Op Facebook, Twitter, Instagram en andere social media sites delen we veel details over ons dagelijks leven. Het is zo normaal geworden dat we vaak vergeten wat we aan het doen zijn. Met het posten van een lieve foto van je kind is natuurlijk niets mis. Toch gaan ouders ook regelmatig de mist in. Ze beseffen bijvoorbeeld niet dat meer mensen het kunnen zien dan ze eigenlijk willen of plaatsen iets dat niet verstandig is. Om je familie hiertegen te beschermen is het wijs om nooit de onderstaande foto’s van je kinderen online te zetten.

 1. Foto’s met hun volledige naam erbij

  Deel nooit een kiekje van je kinderen waarbij je hun volledige naam vermeldt. Dit geldt ook voor een gepersonaliseerde rugzak, een naamboordje of een rapport met een naam erop. Maak in zo’n geval de naam wazig .

 2. Waar ze naar school gaan

  Scholen horen een veilige zone te zijn, maar in de realiteit is dat helaas anders. Er kunnen soms hele vervelende dingen gebeuren. Als je foto’s van je kinderen in de klas of op het schoolplein op internet zet, zorg er dan voor dat de naam van de school en andere kenmerkende dingen niet zichtbaar zijn.

 3. Schattige blote billen

  De reden waarom je geen naaktfoto’s van je kinderen moet posten is duidelijk. Veel ouders vinden de kiekjes van hun peuter in bad ontzettend schattig en onschuldig. Ondanks dat, is het gewoonweg niet het risico waard dat deze beelden in de verkeerde handen komen.

 4. Foto’s met daarop je adres

  Als je een kiekje van je baby met daarbij het geboortekaartje of je kinderen met een verhuiskaartje plaatst, zorg er dan voor dat je huisadres niet zichtbaar is. Het is sowieso niet slim om je adres op social media sites te zetten. Want zo maak je het alleen maar makkelijk voor criminelen.

 5. Alles wat je kinderen niet willen

  Als je denkt dat je kinderen misschien niet willen dat een foto openbaar gemaakt wordt, nu of in de toekomst, doe het dan ook niet. Als een kiekje gênant, onflatteus of eruitziet alsof deze privé moet blijven, respecteer dan je kind en bewaar deze in je eigen album. Als je kind oud genoeg is om zelf te beslissen, vraag dan om toestemming.

 6. De kinderen van iemand anders

  Iedereen heeft zijn eigen kijk op het delen van de gezichten van hun kinderen op internet. Dus voordat je gaat posten en taggen na een verjaardagsfeestje of een excursie, moet je eerst het standpunt weten van de betrokken ouders. Jij zou het immers ook niet leuk vinden als iemand dit ongevraagd bij jouw kinderen doet.

Bron: Popsugar Foto: Andre Mouraux