Top
  >  Relatie   >  15 geheimen van een succesvol huwelijk

geheimen goed huwelijk
Voor veel echtparen is verliefd worden en zeggen: “ja, ik wil” het eenvoudige gedeelte. Het lange en gelukkige leven wat daarna komt, dat is het deel wat veel werk kost. Toch is het goed mogelijk om samen gelukkig oud te worden. Maar wat zorgt ervoor dat een huwelijk alles overleeft? Hieronder vind je de geheimen van een succesvol huwelijk.

 1. Neem elkaar niet voor lief

  Aan een succesvolle relatie moet je werken. Neem elkaar dan ook nooit voor lief. Verras elkaar met lieve briefjes, een cadeautje, avondje uit of een weekendje weg. Laat je partner weten dat je nog altijd van hem houdt en dat hij geliefd is.

 2. Tijd voor jezelf

  Neem de tijd voor jezelf om te doen waar je van houdt, wat je gelukkig maakt en energie geeft. Gelukkig zijn als een koppel werkt alleen als jullie beiden ook voldaan zijn als individu.

 3. Communicatie is de sleutel

  Deel alles met elkaar. Het belangrijkste is dat je ook echt je gevoelens deelt. Het is niet mogelijk om samen op één lijn te zitten als je niet communiceert hoe je je voelt. Als iets je niet lekker zit, negeer het dan niet. Dit bouwt de emoties alleen maar op, waardoor je op een gegeven moment ontploft.

 4. Wees aardig

  Aardig zijn kan soms moeilijker zijn dan het lijkt. Maar vergeet alleen nooit dat je van deze persoon meer houdt dan van wie dan ook op deze planeet. Jij hebt ervoor gekozen om je leven met hem te delen, dus behandel hem dan ook met liefde.

 5. Affectie zorgt voor meer genegenheid

  Raak elkaar aan, kus elkaar goedenacht en heb vaak seks. Het is te gemakkelijk om dit soort dingen niet meer te doen en afstandelijk te worden. Intimiteit zorgt er echt voor dat jullie verbonden blijven.

 6. Ontdek samen nieuwe dingen

  Vind nieuwe hobby’s of andere dingen om samen te doen. Volg een kookcursus, ga op dansles of volg een massage cursus. Het is weer een andere reden om als koppel tijd met elkaar door te brengen, jullie band te versterken en het spannend te houden.

 7. Moeilijke tijden gaan voorbij

  Als je huwelijk even in een dal zit, onthoud dan dat slechte tijden ook voorbijgaan. Als jullie er samen uitkomen is jullie relatie sterker. Zorg ervoor dat moeilijke tijden tot verbetering leiden en dat jullie niet dezelfde fouten blijven maken.

 8. Wees geduldig

  Jullie moeten samen groeien, maar dat gebeurt misschien op verschillende momenten en manieren. Ondersteun je partner in zijn ontwikkeling. Neem de tijd om je in zijn schoenen te verplaatsen voordat je oordeelt. Wees geduldig en vermijd onnodige kritiek zoveel mogelijk.

 9. Waardeer wat je hebt

  In plaats dat het gras van de buren altijd groener is, probeer te waarderen wat je zelf hebt. Een huwelijk kan soms kwetsbaar zijn en moet onderhouden worden. Vier samen de goede dingen en wees daar expressief over.

 10. Val niet over kleine dingen

  Laat de kleine dingen niet het grote geheel in de weg staan. Aangezien een huwelijk voor de lange termijn is en veel groter is dan een klein incident. Want denk je echt dat je over 10 jaar nog kunt herinneren of de vaatwasser wel of niet was uitgeruimd?

 11. Vergeet nooit die verliefdheid

  Probeer altijd te herinneren waarom je verliefd werd op je echtgenoot. Was het zijn gevoel voor humor, zijn ambitie of die mooie ogen? Ook als je al tijden samen bent, is er ergens in hem nog altijd dat jongen waarop je zo verliefd werd. Zorg ervoor dat, dat vlammetje nooit dooft.

 12. Vertrouw elkaar

  In een relatie draait het om vertrouwen. Vertrouw je partner, maar wees zelf ook betrouwbaar. Zit iets je niet lekker communiceer het dan. Hoewel je het misschien soms denkt, kan je man echt je gedachten niet lezen.

 13. Ik hou van je

  Zeg regelmatig tegen je partner dat je van hem houdt en laat hem ook weten dat hij aantrekkelijk is. Als je partner iets speciaals zegt of doet voor jou, laat hem dan duidelijk merken dat je het waardeert.

 14. Zoek een tussenoplossing

  Wees niet bang om compromissen te sluiten. Het klinkt misschien als een slecht woord, maar een goed huwelijk is nu eenmaal geven en nemen. Als jullie er niet uitkomen probeer dan allebei aan te geven op een schaal van 1 tot 10 hoe graag je het wilt en maak op basis daarvan een beslissing.

 15. Samen lachen en samen huilen

  Probeer niet alles zo serieus te nemen en maak elkaar aan het lachen. Lachen is gezond, het zorgt voor ontspanning en het maakt jullie band hechter. Is jouw partner een beetje down? Dan kan een luisterend oor al heel veel goed maken.

Foto: Andi Graf en Epicioci