Top
  >  Familie   >  Er is genoeg geld gedoneerd voor de operatie van de 3-jarige Emma uit Friesland

Emma Stichting Hart Voor Emma
Bijna 2 maanden gleden schreef ik over de 3-jarige Emma uit Friesland die lijdt aan neuroblastoomkanker en geen genoeg geld had voor een operatie. Inmiddels is er genoeg geld ingezameld om het meisje van de juiste medische zorg te voorzien.

De Stichting Hart voor Emma heeft maar liefst 135.300,02 euro ingezameld. Het bestuur roept op om geen nieuwe acties meer te starten voor Emma, omdat men verwacht dat er genoeg geld is ingezameld voor de eventuele behandeling. Hoewel Emma in eerste instantie behandeld zou worden in Greifswald in Duitsland hebben de oncologen en haar ouders gekozen voor een ander medisch traject. Deze zal bestaan uit chemo, bestraling, hoge dosis chemo met stamcelteruggave en daarna een vitamine A kuur.

De 3-jarige Emma zal dan ook voorlopig niet naar Greifswald gaan. “Wij vragen u daarom geen nieuwe activiteiten meer op te zetten omdat de verwachting is dat er voldoende geld met de (nog) lopende activiteiten bijeengebracht zal worden om de eventuele behandeling in de toekomst in Greifswald op te starten. Het geld zal gereserveerd blijven voor Emma. Wanneer Emma behandelingen zal moeten ondergaan welke niet door het ziekenfonds vergoed worden dan zal het geld hiervoor gebruikt worden. Mocht blijken over enige tijd dat immunotherapie in Greifswald is uitgesloten dan zal, zoals statutair is vastgelegd, het geld naar lotgenootjes van Emma gaan en een gedeelte naar Villa Joep,” meldt de stichting op hun website.

Neuroblastoom een zeldzame vorm van kinderkanker

In april 2013 werd er bij Emma een tumor ontdekt in haar rug. Niet veel later werd de diagnose neuroblastoom stadium 3 vastgesteld, een zeldzame vorm van kinderkanker. Voor de benadeling van de peuter werd de Stichting Hart voor Emma opgericht. In korte tijd werd een groot bedrag gedoneerd voor het meisje. Het bestuur en haar ouders noemen de inzet van iedereen dan ook hartverwarmend. “Wij hadden dit van te voren nooit kunnen voorspellen. Woorden schieten hiervoor tekort,” laten zij weten.