Top
  >  Relatie   >  Gescheiden mensen binnen jaar op zoek naar nieuwe partner


Hoewel het morgen de Dag van de Scheiding is, blijven veel Nederlanders na een scheiding niet bij de pakken neerzitten. Zo zijn de meeste mensen binnen een jaar weer op zoek naar een nieuwe partner.

Uit onderzoek van datingsite Parship en de website Nieuwestap, onder 960 mannen en vrouwen, is gebleken dat bijna 6 op de 10 gescheiden Nederlanders binnen een jaar na hun scheiding alweer op zoek is naar een nieuwe liefde. 15 procent is zelfs tijdens het huwelijk of meteen na de scheiding al op zoek naar een nieuw iemand.

Verder geeft 67 procent aan dat zij nu kritischer zijn over hun partnerkeuze dan bij hun eerste huwelijk. Zo verwacht bijna 30 procent van de gescheiden Nederlanders meer van hun nieuwe relatie omdat zij zeggen beter te weten wat ze willen. Ook ziet procent 44 procent een latrelatie als ideale vorm van een nieuwe relatie, wil 34 procent uiteindelijk wel gaan samenwonen en denkt 7 procent eraan om ooit nogmaals te trouwen.

Kinderen

In de zoektocht naar een nieuwe partner spelen kinderen een grote rol. 78 procent geeft namelijk aan dat het belang van de kinderen meetelt in de keuze. Daarnaast zien de meeste ondervraagden een scheiding of kinderen van hun nieuwe partner niet als een opstakel. Wel zegt 6 op de 10 gescheiden mensen geen kinderen meer te willen in een volgende relatie.