Top
  >  Relatie   >  Getrouwde mannen hebben vaker overgewicht of obesitas

Getrouwde mannen hebben vaker overgewicht of obesitas
Hoewel vaak gedacht wordt dat vrouwen de nodige kilo’s aankomen als zij eenmaal een ring om hun vinger hebben, blijkt het tegenovergestelde waar. Het zijn juist de getrouwde mannen die zwaarder worden en daardoor last krijgen van overgewicht of obesitas.

Vele studies wijzen op de medische en psychologische voordelen van het huwelijk. Een nieuw onderzoek van de universiteit van Minnesota, uitgevoerd onder 530 getrouwde mensen, heeft echter aangetoond dat het huwelijk misschien toch niet zo gezond is voor mannen. Volgens de onderzoekers hebben getrouwde mannen 25 procent meer kans op overgewicht of obesitas dan alleenstaande mannen of mannen in een vaste relatie.

Van de onderzochte mannen bleek 58,5 procent overgewicht te hebben, ten opzichte van 39,8 procent van de vrouwen. Voor deze uitslag is geen duidelijke verklaring, alhoewel sommige mannen dachten het antwoord te weten. Zo zeiden verschillende deelnemers dat het huwelijk depressief maakt. Ook werd er geopperd dat sommige getrouwde mannen zich gewoon laten gaan of het te druk hebben met hun carrière en kinderen om te sporten.

Getrouwde vrouwen zijn slanker

Getrouwde vrouwen zijn echter vaak lichter dan dames die vrijgezel zijn of een vaste relatie hebben. Natuurlijk zouden wij ook hier kunnen roepen dat het huwelijk ons depressief maakt waardoor we geen hap meer door onze keel krijgen. Maar het zou natuurlijk ook heel goed kunnen dat de kilo’s er vanaf vliegen doordat wij de hele dag heen en weer rennen en vliegen voor ons werk, het huishouden en de zorg voor de kinderen en niet te vergeten manlief.