Top
  >  Relatie   >  Goed verdienende vrouwen scheiden sneller


Slecht nieuws voor getrouwde vrouwen met een hoog salaris. Deze dames scheiden namelijk vaker dan vrouwen met een laag inkomen.

Uit een onderzoek van de Western Washington University is gebleken dat vrouwen die een goed inkomen verdienen sneller voor een scheiding kiezen. Onder deze vrouwen komt een scheiding 38 procent vaker voor dan bij dames met een lager inkomen. Tot deze conclusie kwamen de onderzoekers nadat zij 25 jaar lang 2500 huwelijken onderzochten.

Wat de precieze reden is waarom vrouwen met een hoog inkomen sneller scheiden weten de onderzoekers niet, maar volgens hen zou een mogelijke verklaring kunnen zijn dat deze vrouwen financieel gezien makkelijker zelfstandig kunnen leven. Een andere oorzaak zou kunnen zijn dat de mannelijke trots beschadigd wordt als de vrouw de kostwinnaar is.

Als derde reden noemen de onderzoekers dat vrouw negatief kunnen reageren op haar partner als deze niet zo veel verdient als zij, wat kan leiden tot een ego beschadiging. Daarom raden de onderzoekers aan als je een gelukkig huwelijk wilt, om een salarisverdeling van 60 om 40 procent aan te houden, waarbij de man de kostwinnaar is.

Overigens is dit niet het eerste onderzoek op dit gebied. Cornwell University publiceerde onlangs een studie die aantoonde dat mannen die qua financiën afhankelijk zijn van partner vaker vreemd gaan. Volgens de onderzoekers zijn deze mannen ontrouw, omdat zij hun mannelijkheid omhoog willen krikken.