Top
  >  Relatie   >  Een grote bruiloft zorgt voor een gelukkiger huwelijk

Een grote bruiloft zorgt voor een gelukkiger huwelijk
Hoewel het organiseren van een grote bruiloft heel wat stress en geld kost, is het wellicht toch een goed idee om dat te doen. Uit een onderzoek is namelijk gebleken dat een grote bruiloft zorgt voor een gelukkiger huwelijk.

Een stel dat 150 gasten of meer uitnodigt voor hun trouwerij heeft meer kans om samen gelukkig te worden dan een koppel met maar 50 à 100 genodigden. Zo leidt een bruiloft met 150 gasten in 47 procent van de gevallen tot gelukkig huwelijk. Als er minder dan 50 gasten aanwezig zijn daalt dat cijfer echter naar 31 procent. Onderzoekers van de University of Virginia kwamen tot deze conclusies nadat zij 148 getrouwde stellen volgden.

De wetenschappers vermoeden dat koppels die een groot huwelijksfeest hebben geven langer bij elkaar blijven door groepsdruk. Als er veel mensen getuige waren van de trouwerij voelen stellen meer druk om het huwelijk te laten slagen. Een scheiding is dan nog veel pijnlijker en gênanter, zeker nu veel gasten foto’s plaatsen op social media. Daarnaast hebben deze echtparen ook vaak een grote familie en veel vrienden. Dat zorgt voor steun en advies waardoor de kans ook groter is dat het huwelijk slaagt.