Top
  >  Relatie   >  Helft van de Nederlanders gaat vreemd

Helft van de Nederlanders gaat vreemd
Dat mensen dikwijls buiten de deur snoepen is geen geheim, maar hoeveel het er precies doen was nog niet duidelijk. Uit een onderzoek is nu gebleken dat bijna de helft van de Nederlanders ooit is vreemdgegaan.

Psychologie Magazine vroeg aan 2.300 mensen, waarvan 500 mannen en 1.800 vrouwen, of hij of zij zelf weleens is vreemdgegaan. 48 procent van de mannen geeft toe ooit seks te hebben gehad met iemand anders dan zijn eigen partner. Bij de vrouwen ligt dat percentage met 43 procent iets lager. Een kwart van de respondenten is bedonderd door zijn of haar huidige partner of heeft het vermoeden dat dat is gebeurd.

Met wie gaan we vreemd?

Ondanks dat mannen niet veel overspeliger zijn dan vrouwen gaan ze wel actiever op zoek naar een avontuurtje. Zo kijkt ruim een derde van alle mannen met een relatie af en toe op een op datingsite, terwijl slechts een op de tien vrouwen dat doet. Hoewel het internet regelmatig gebruikt wordt, laten de meeste mensen zich toch verleiden door iemand die ze al kennen. 17 procent kiest voor een vriend of vriendin, 16 procent voor een collega, 11 procent voor een ex en 10 procent voor een onbekende.

Redenen voor ontrouw

Verder bleek uit het onderzoek dat seks niet de belangrijkste reden is om vreemd te gaan. 26 procent noemt de verliefdheid op een ander als argument en 18 procent de ontevredenheid in hun relatie. De affaire zorgt bij de meeste ondervraagden wel voor gemengde gevoelens. 29 procent voelt zich schuldig, 19 procent twijfelt over de keuze tussen hun partner of minnaar/minnares en 14 procent is bang dat de ontrouw aan het licht komt.