Top
  >  Familie   >  Dingen die niemand je vertelt over het opvoeden van een meisje

opvoeden van een meisje
Je hebt altijd gedroomd over het krijgen van een dochter, maar toch kan dit totaal anders zijn dan wat je had verwacht. Hieronder vind je dan ook allerlei dingen die niemand je heeft verteld over het opvoeden van een meisje.

Vanaf het moment dat je hoorde dat je in verwachting was van een meisje, begon je met dromen over theekransjes met poppen, lieve roze jurkjes en elkaars nagels lakken. Omdat je zelf een meisje bent, was je er van overtuigd dat je haar als geen ander zou begrijpen. Waar je alleen nooit aan had gedacht is dat jouw kleine meid vol verrassingen zit. Zo kan ze je als geen ander om haar vingertje winden, is ze geobsedeerd door roze en zo zijn er nog een aantal andere dingen die niemand je heeft verteld over het opvoeden van een meisje.

 1. Alles begint al vroeg

  Natuurlijk zijn alle kinderen anders, maar meisjes lijken belangrijke dingen toch eerder onder de knie te hebben dan jongens van dezelfde leeftijd. De kans is groot dat jouw dochter al rondrent, terwijl de zoon van je vriendin nog altijd moeite heeft met kruipen of praten. Wees dan ook niet verbaasd dat ze al kan zitten, kushandjes gegeven, op het potje plassen en lezen als dit voor jongetjes nog mijlenver weg lijkt.

 2. Beetje jaloers op papa’s meisje

  Zelfs als je geen jaloers type bent, is het soms lastig om niet een klein beetje pijn te voelen als je beseft dat je niet meer de enige vrouw bent in het leven van je man. Uiteraard koester je hun diepe verbinding en geniet je van de vader en dochter spelletjes en geheimpjes. Toch kan die band af en toe alleen ook lastig zijn. Zeker als je het idee hebt dat je een beetje wordt buitengesloten.

 3. Constant vechten om haar haren

  Het zit in haar ogen, het moet gewassen worden, zij wil het los en jij in een staart. Kortom, met dat rattennest op haar hoofd mag ze echt niet de deur uit! Het gevecht om haar haren zal zolang duren als jij het toelaat. Of beter gezegd totdat jij je realiseert dat het maar haar is en besluit om je over te geven. Het goede nieuws is dat ze uiteindelijk zelf ook het licht ziet en realiseert dat schoon en gekamd haar beter is, maar dit kan helaas wel jaren duren.

 4. Je koopt dingen die ze niet nodig heeft

  Voor je dochter koop je echt van alles, variërend van kleine tasjes tot maillots met polkadots en tientallen haarspeldjes. Het zal dan ook niet heel lang duren voordat je peuter een uitgebreidere collectie accessoire heeft dan jij. Dit komt omdat als je het voor jezelf koopt het een verspilling van geld is, terwijl als je het voor haar meeneemt het eigenlijk een soort van noodzaak is.

 5. Ik draag alleen jurken fase

  Ergens rond haar 3de ontwikkelt jouw kleine meid ideeën over wat ze wil dragen. Dit kan nog wel eens in tegenstrijd zijn met het weer, wat schoon is of met wat simpelweg kan. Op het moment dat je haar garderobe net hebt ontdaan van alles wat geen rok heeft, kan waar voorkeur opeens weer in iets anders bijzonders, zoals dingen achterstevoren dragen, veranderen. Hoe eerder jij je realiseert dat het echt niet uitmaakt wat ze draagt, hoe gelukkiger jullie beiden zijn.

 6. Ze wil alles van je lenen

  “Ik ga boodschappen doen!,” roept ze terwijl ze jouw tas onder haar armpje heeft en in jouw pumps loopt. Als peuter vindt ze het geweldig om verkleedspelletjes te spelen en geniet daarvan zolang het duurt. Want voor je het weet, wil ze je spullen echt lenen.

 7. Ze doet een sexy Victoria’s Secret pose

  Terwijl ze aan het dansen is of haar nieuwe K3 badpak laat zien gebeurt datgene waarvoor jij haar zo lang mogelijk wilde beschermen. Met haar handen op haar heupen en haar hoofd naar achter imiteert ze opeens een sexy Victoria’s Secret pose. Je hebt nog zo je best gedaan om haar te beschermen van alle modemagazines en tiener tv-programma’s, maar op de één of andere manier heeft ze deze beweging toch ergens geleerd.

 8. Jouw meisje is de allermooiste

  Hoewel je zelf de deur niet uitgaat zonder make-up en corrigerend ondergoed, ben je er heilig van overtuigd dat jouw dochter de allermooiste is. Als ze aan het spelen is met vriendinnetjes steekt haar engelachtige gezichtje er altijd met kop en schouders bovenuit. Het is heel normaal dat je jouw meisje de mooiste vindt, maar vergeet haar ook niet te vertellen hoe slim en lief ze is.

 9. Ze verzamelt werkelijk alles

  Of het nu bloemblaadjes, dopjes, insecten of elastiekjes zijn, alles wat ze onderweg tegenkomt zal ze in haar tasje stoppen. Hamsteren zit nu eenmaal in onze genen en is iets wat we niet kunnen helpen. Bereid je dan ook maar alvast voor op haar verzamelwoede en hopelijk vind je haar verzameling koekjes voordat deze begint te schimmelen.

 10. Tranen met tuiten als haar babyvet verdwijnt

  De verandering is zo geleidelijk waardoor de kans groot is dat je het eerst niet merkt. Maar op een dag zul je haar voetjes pakken en je realiseren dat de mollige beentjes zijn verdwenen. Ze hebben plaatsgemaakt voor lange en magere kinderbenen. Ondanks dat je smachtend terugdenkt aan haar babytijd, zul je het wel gaan waarderen dat ze je nu steeds makkelijker kan bijhouden tijdens het lopen.

 11. Medelijden met moeders van jongens

  Als je samen bent met je vriendin en haar zoontje, vraag je je soms af of moeders die een jongetje hebben niet een beetje jaloers zijn op vrouwen met een dochtertje. Jij mag immers een sierlijke roze babykamer uitzoeken en schattige jurkjes, terwijl zij met hun jongetje wormen moeten opgraven. Houd er alleen wel rekening mee dat de rollen ooit kunnen omdraaien. Over een paar jaar heb jij een tienerdochter die bol staat van de hormonen, terwijl zij een relaxte kleine man hebben.

 12. Papa is haar held

  Hoewel jij er altijd voor haar bent en papa bij wijze van spreken alleen op zondag het vlees snijdt, is hij haar held. De eerste keer dat ze naar hem rent en niet naar jou als ze verdrietig is of pijn heeft zal dan ook een enorme schok zijn. Maar onthoud, dat kleine hartje van haar heeft genoeg liefde voor iedereen. Je hebt jouw eigen unieke momenten en dingen met haar, die voor hem een groot mysterie zijn en hem zelfs een beetje jaloers kunnen maken.

Bron: iVillage