Top
  >  Relatie   >  Het verwerken van een scheiding kost ruim 18 maanden

scheiding 18 maanden
Vanaf het moment dat de scheiding definitief is kost het gemiddeld 17 maanden en 26 dagen om een echtscheiding te verweken. Dit blijkt uit een onderzoek onder 4.000 gescheiden mannen en vrouwen.

Uit het onderzoek bleek dat 60 procent het gevoel had gefaald te hebben na het stuk lopen van het huwelijk. Toch was ook 43 procent opgelucht toen de scheiding eenmaal definitief was. Wel vindt 31 procent van de ondervraagden de scheiding een droevig moment en noemt de helft de echtscheiding het moeilijkste moment uit hun leven. Bij 1 op de 5 is het zelfs zo erg dat zij ervan overtuigd zijn er nooit helemaal overheen te komen.

Een beetje gelukkig worden de meeste gescheiden mensen weer na 16 maanden en 11 dagen. Het eerste afspraakje vindt gemiddeld na 15 maanden en 26 dagen plaats, hoewel de meeste gescheiden personen dan nog niet toe zijn aan een nieuwe relatie. Om de echtscheiding helemaal te verwerken hebben we toch iets langer nodig. Na gemiddeld 17 maanden en 26 dagen zien we het leven weer helemaal zitten en staat ruim 2 op de 3 personen weer open voor een nieuwe relatie.