Top
  >  Relatie   >  Hoe duurder je verlovingsring is hoe meer kans je hebt om te scheiden

dure verlovingsring meer kans scheiden
Ten huwelijk gevraagd worden met een grote diamantenring klinkt geweldig, maar het is alleen niet zo verstandig. Want hoe duurder je verlovingsring is, hoe meer kans je hebt om te scheiden.

Onderzoekers aan de Emory University hebben ontdekt dat koppels die meer geld uitgeven aan een huwelijk een grotere kans hebben op een scheiding. Zij kwamen tot deze conclusie nadat ze 3.000 Amerikanen, die ooit getrouwd waren op een bepaald punt in hun leven, hadden ondervraagd. Zo bleek dat iemand die tussen de 1.500 en 3.200 euro uitgeeft aan een ring 1,3 keer meer risico loopt op een echtscheiding. Maar ook sieraden onder de 400 euro zorgen voor geen gelukkig leven samen. Uit de analyse bleek dat de perfecte verlovingsring voor een goed huwelijk tussen de 400 en 800 euro kost.

Wat de trouwdag zelf betreft kun je het beter wederom niet te gek maken. Want ook hier geldt, hoe duurder het prijskaartje hoe groter de kans is dat de geliefden in de toekomst allebei hun eigen weg gaan. Wie 15.000 euro of meer uitgeeft aan de grote dag, heeft 3,5 keer meer kans op een scheiding dan stellen die tussen de 4.000 en 8.000 euro spenderen.

Financiële spanning funest voor huwelijk

Een logische verklaring voor het stuklopen van de huwelijken is de financiële spanning die een dure verlovingsring en bruiloft met zich meebrengen. De stapel hoge rekeningen zou de echtgenoten uit elkaar drijven. De onderzoekers zeggen dat een deel van deze schuld bij de trouwindustrie ligt. Door middel van reclame creëerden zij de afgelopen 50 jaar een nieuwe standaard waarbij alles beter, mooier en groter moet dan vroeger.