Top
  >  Relatie   >  Hoe het vinden van een date in de afgelopen jaren is veranderd

Ook zo’n behoefte aan een nieuwe liefde in je leven? Iemand met wie je lief en leed kunt delen, bij wie je volledig jezelf kunt zijn en een nieuw avontuur mee kunt beginnen? Je bent zeker niet de enige. Het zal je ook niet verbazen (en wellicht ben je er zelf ook tegenaan gelopen) dat de manier van daten de afgelopen jaren anders is geworden. Zonder twijfel heeft het coronavirus daar een grote stempel op gedrukt. Daarnaast is er nog een aantal andere factoren te benoemen die ervoor gezorgd hebben dat het daten even wat anders verloopt dan dat je misschien gewend was. Hieronder lees je welke factoren dat zijn!

Verschuiving van focus

Het digitale tijdperk heeft uitwerking op ieder facet. Het werkt ook door op dategebied. De focus van fysiek naar online daten is nog nooit zo concreet geweest als vandaag de dag. Het is veel makkelijker om een profiel aan te maken wanneer je ruimte hebt voor een nieuw iemand in je leven. Bevalt het gesprek van beide kanten, dan pas wordt er een fysieke afspraak gemaakt. Denk hierbij aan een gezellige date in een restaurant, een drankje drinken in een romantische setting of wellicht zelfs een seksdate. Blijkt er toch geen sprake te zijn van een klik, dan komt er vast wel weer een ander op je (digitale) pad. Hierdoor wordt de drempel steeds hoger om gewoon iemand aan te spreken tijdens het stappen of in een andere omgeving. Het is immers veel makkelijker om het eerste contact via een beeldscherm aan te gaan, nietwaar?

Videobellen

Daarbij is videobellen ook steeds populairder geworden. Als je je hebt ingeschreven op een datingsite en een leuk iemand hebt leren kennen, dan kun je ervoor kiezen om een fysieke afspraak in te plannen. Uiteraard is er ook een alternatief wanneer je dat nog net even te spannend vindt: videobellen. Eerst even bekijken wat voor vlees je in de kuip hebt, voordat je met iemand gaat afspreken. Het verschil met traditioneel daten is nog nooit zo groot geweest. Voorheen sprak je een interessante persoon in kwestie aan en vroeg je, als je een beetje lef had, zijn of haar telefoonnummer. Tegenwoordig werkt het eigenlijk precies andersom.

Belangrijk om te vermelden is wel: waar voel jij je prettig bij? Geef je de voorkeur aan het online daten of loop je liever iemand ‘toevallig’ tegen het lijf? Waar je ook voor kiest: volg je hart, want dat brengt je tot het echte geluk.